PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Març
2014

El Centre de Formació Cal Molins es consolida com un dels equipaments més grans destinats a la formació per l’ocupació del territori català

Prop de 900 persones s’estan formant en aquests moments en aquest espai municipal vinculat al Vapor Llonch

El Centre de Formació Cal Molins vinculat al Vapor Llonch registra plena activitat durant aquest primer trimestre de l’any.  Prop de 900 persones, majoritàriament en situació d’atur, estan rebent una formació per actualitzar coneixements i adquirir noves eines per millorar el seu currículum professional a través de diferents programes. 

Aquest matí, durant una visita a Cal Molins, Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell, ha afirmat que

la principal preocupació del Govern és la taxa d’atur municipal, perquè de l’anàlisi de les dades surten les dificultats de reinserció laboral pel nivell formatiu d’aquestes persones. Aquest equipament està fent una tasca realment important, amb 900 persones com a usuaris.

Ramon Burgués, tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Economia i Serveis Centrals, ha recordat que el Centre de Formació Cal Molins es va posar en marxa fa dos anys a ple rendiment com a complement de l’activitat del Vapor Llonch per millorar l'oferta formativa adreçada tant a persones en atur o en actiu com a empreses que necessitessin formació per als seus treballadors. 

No som l’únic operador a Sabadell però si el més important, tant en volum de formació ofertada així com diversitat de la mateixa. Volem anar més enllà, volem que el Vapor a nivell de formació lideri la Formació Professional Dual a la nostra ciutat perquè té una àmplia experiència i contacte amb les empreses.

La majoria dels cursos que s’estan impartint en aquests moments pertanyen a l’àmbit de la formació ocupacional finançats per la Generalitat de Catalunya per persones en atur. La novetat més important d’aquesta edició és la possibilitat de poder obtenir un certificat de professionalitat al finalitzar la formació en pràcticament tots els cursos que s’oferten des del Vapor Llonch. A més, la majoria d’aquest cursos contemplen un període de pràctiques en empreses que també es gestionen des del Vapor Llonch. D’altra banda, Cal Molins també acull el curs “Venedor/a-Manipulador/a d'indústries càrnies” finançat íntegrament per l’Ajuntament. L'objectiu del curs és incrementar les possibilitat dels participants, persones empadronades a Sabadell majors de 45 anys en situació d’atur, d’aconseguir un lloc de feina millorant la seva formació i proporcionant  una experiència en entorn laboral real.

Pel col·lectiu de joves ja s’ha iniciat la formació del programa “Joves per l’Ocupació” que permet oferir incentius i acompanyament a les empreses per la contractació de les persones entre 16 i 25 anys. Des del Vapor Llonch s’orienta i es forma als candidats per entrar a la plantilla de les empreses. També estan en marxa els Programes de Qualificació Professional Inicial per joves que no han obtingut el graduat d’ESO. Al conjunt de projectes específics per joves cal afegir l’orientació que s’imparteix des del Programa Coneixement d’Oficis per alumnat de centre educatius de la ciutat o la formació que s’està impartint a al grup del programa Cases d’Oficis vinculat al programa Treball als Barris que permet  formar durant sis mesos a joves en atur en un ofici. Posteriorment aquests joves són contractats pel Vapor Llonch durant  sis mesos més per desenvolupar actuacions i serveis per la ciutat. D’altra banda, des de Cal Molins també s’imparteix formació al conjunt de persones contractades per Plans d’Ocupació.

A més, Cal Molins compta amb aules equipades per a formació en TIC i cada vegada més usuaris es formen en aquest sector a través dels diferents programes. Cal Molins és també centre homologat per obtenir el certificat internacional d’especialista en Microsoft Office o l’acreditació en competències digitals ACTIC emesa per la Generalitat.

D’altra banda, s’ofereix de forma permanent un servei de formació a mida per les empreses per qualificar el seu personal i també formació a distància com a Aula Mentor amb més de 150 cursos de diferents nivells i especialitats.

En paral·lel, diferents gremis també utilitzen les instal·lacions de Cal Molins per fer els seus propis cursos i, per tant, també es cobreix la necessitat d’operadors externs.

Caràcter estratègic

El Centre de Formació Cal Molins es va posar en marxa  fa dos anys a ple rendiment  com a complement de l’activitat del Vapor Llonch per millorar quantitativament i qualitativament l'oferta formativa adreçada tant a persones en atur o en actiu com a empreses que necessitessin formació pels seus treballadors. La mida d'aquesta instal·lació la converteix en un dels equipaments més grans destinats a la formació per l'ocupació en el territori català amb més de 3.000 m2 de superfície.

A més de la capacitat per poder atendre un important volum de persones i empreses, com element clau del seu caràcter estratègic per la ciutat i el territori, també permet disposar d’un considerable número d’espais homologats i altres tipus d’instal·lacions úniques a la ciutat per desenvolupar activitats formatives. A més, s’afegeix l’elevat grau d’experiència en programes formatius de l’equip tècnic i docent o el seu caràcter públic que el fa ser l’únic operador a la ciutat per poder optar a l’obtenció de determinat finançament extern per portar a terme algunes accions formatives. D’altra banda, una altra de les peces fonamentals és el treball conjunt amb els gremis de la ciutat, amb els quals el Vapor Llonch té signats convenis de col·laboració, per donar suport al teixit empresarial de la ciutat que requereixi mà d'obra qualificada.