PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Setembre
2017

El Centre de Formació Cal Molins ofereix noves activitats per descobrir les oportunitats laborals de la indústria 4.0

En el marc del programa de foment de la indústria 4.0 promogut per l’Ajuntament de Sabadell per a professionals i empreses

El Centre de Formació Cal Molins ofereix noves activitats per descobrir les oportunitats laborals de la indústria 4.0

L’Ajuntament de Sabadell promou un programa de foment de la indústria 4.0 per a professionals i empreses interessades a descobrir les oportunitats que ofereix la transformació d’aquest sector d’activitat. Totes les activitats previstes pretenen donar a conèixer els canvis que comportarà la incorporació en massa de la digitalització i utilització de tecnologia a l’entorn laboral i donar eines per afrontar aquest futur immediat.

S’han previst un conjunt d’activitats fins a finals d’any, la majoria de les quals subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i per la Diputació de Barcelona. Durant el setembre es desenvoluparan tres accions adreçades també a persones en atur o en actiu que vulguin acostar-se al món 4.0.

La primera activitat es presenta sota el títol “Indústria 4.0. Reptes i Oportunitats”. Aquesta acció, de 16 hores de durada, dividida en quatre sessions, és una nova oportunitat per aprofundir en els canvis que s’estan produint i sobre què implica la 4a revolució Industrial per al nostre entorn laboral i la pròpia professió, així com obtenir eines per afrontar aquest nou escenari. Aquesta activitat tindrà lloc entre el 19 i el 28 de setembre en horari de tarda al Centre de Formació Cal Molins.

D’altra banda, el 25 de setembre s’estrena el primer taller sobre tecnologies 4.0 aplicades a la fabricació. Eurecat, com a Centre Tecnològic de Catalunya, impartirà aquest taller de 12 hores que inclou quatre sessions en què es combinaran exposicions teòriques i pràctiques. Entre altres, es farà una introducció a la robòtica col·laborativa i autònoma i s’exposarà quines aplicacions tenen i en quins sectors. L’activitat es desenvoluparà en horari de matí.

A més, hi ha previst el 29 de setembre el taller “Experiències 4.0: Realitat augmentada i virtual” de quatre hores de durada per conèixer les aplicacions que té aquesta tecnologia i provar el seu funcionament a través d’una jornada pràctica. Totes aquestes activitats són gratuïtes i el número de places és limitat. A banda d’aquestes activitats, hi ha previstes fins a finals d’any altres accions per a professionals tant en actiu com aturats.

Accions per a empreses

En paral·lel a les accions per a professionals, també s’han previst activitats per a empreses entre les quals destaca la celebració el 8 de novembre del “Fòrum de Tecnologies i Innovació: La indústria del futur: intel·ligent i interconnectada”, que serà un aparador de les tecnologies més avançades aplicables a la indústria i, alhora, una llançadora de reptes de la indústria a resoldre amb tecnologies 4.0.