PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Juny
2014

El Centre de Promoció Empresarial compleix dos anys registrant una ocupació del 95%

Des de la seva posada en marxa, pràcticament la totalitat dels espais estan sempre ocupats

El Centre de Promoció Empresarial (CPE)  compleix dos anys de la seva posada en marxa al costat de la Fira Sabadell (c. de les Tres Creus, 236) amb una bona acollida per part de les empreses. El CPE, gestionat pel Vapor Llonch amb  més de  20 anys d’experiència en l’administració d’espais per a l’allotjament d’empreses, va obrir les seves portes el passat 2012 per donar suport a empreses de nova creació o en fase de consolidació, oferint principalment espais de lloguer en condicions preferents. En concret, el centre inclou 13 despatxos, 6 espais de coworking que consisteix en el lloguer d’un despatx compartit i equipat, pagant tan sols una part del cost de l’oficina, i 3 sales per a formació o reunions.

Tal i com ha comentat Josep Ayuso, tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Economia i Serveis Centrals, en la visita d’aquest matí,

donem suport a la indústria i a les start up, les empreses que comencen i que són aquell foc que l’emprenedoria necessita de cara al futur i que hem de recolzar. En l’àmbit industrial a Can Roqueta i en l’àmbit empresarial aquí. Amb unes xifres d’èxit, amb un altíssim grau d’utilització. És un servei veritablement positiu ja que els preus van des de 90 euros al mes per un espai de coworking a un mínim de 200 euros per despatx d’ús privat. Són iniciatives municipals que no es poden  considerar una despesa sinó una inversió perquè hem de generar empresa, ocupació i estar al costat de les persones valentes i necessàries que estan tirant endavant les empreses.

Pel que fa a l’èxit d’aquest espai, Ayuso ha comentat que es deu a diversos factors:

el lloc ben cèntric, al costat de un espai firal i de fàcil accés per tots els mitjans, tant en transport públic com privat. Les condicions de l’entorn són immillorables. Això és el que podem oferir des de l’Ajuntament, la resta depèn de les empreses: de la seva tenacitat i empenta, i totes les empreses que estan aquí demostren tenir-ne.

Lluís Monge, regidor de Promoció Econòmica ha comentat que

aquest centre és molt positiu perquè la gran preocupació de tots és la feina, l’ocupació i mantenir les empreses. Per això la nostra aposta és molt clara: formar persones perquè puguin accedir al món laboral i potenciar a les empreses perquè puguin agafar embranzida.

Entre els factors que fan atractiu el Centre Promoció Empresarial està la situació estratègica i cèntrica, la qualitat de les instal·lacions, els serveis complementaris amb suport d’un equip tècnic del Vapor Llonch i la possibilitat d’interacció i cooperació entre les empreses residents a l’equipament.

Des de la seva posada en marxa, pràcticament la totalitat dels espais estan sempre ocupats. En aquests moments, 18 empreses  resideixen al CPE i únicament queden 2 espais disponibles a la sala de coworking. Les empreses residents són majoritàriament societats limitades que han entrat en aquesta nova instal·lació en règim d’empreses de nova creació. Es tracta de micropimes amb un nombre de treballadors que oscil·la entre 1 i 5.

Més informació