PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Desembre
2014

El Centre per la Normalització Lingüística posa en marxa la campanya nadalenca “I tu, jugues en català?”

El CNPL de Sabadell ha posat en marxa la campanya “I tu, jugues en català?” amb l’objectiu de fer visibles els jocs i joguines en català als establiments especialitzats, per tal de fomentar-ne el consum i l’ús durant les dates nadalenques. Així, ha fotografiat un present embolcallat amb el lema de la campanya als llocs més emblemàtics de la ciutat com ara El Parc de Catalunya o la Torre de l’Aigua, entre d’altres indrets escollits.

 

Aquesta és la segona edició de la campanya i comença amb xifres molt positives: ja són 377 els comerços de Catalunya que s'hi han adherit, un 40% més que l'any passat a aquestes alçades. Tenint en compte que la campanya és encara oberta, s'espera que la xifra final superi els 400 establiments adherits.

Actualment es comercialitzen més de 800 joguines en català, xifra que representa al voltant d’un 10% del total de joguines que hi ha ara mateix al mercat. ‘I tu, jugues en català?’ vol fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles per donar-los a conèixer. Aquesta iniciativa està adreçada als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que en venen, als comerciants, als consumidors i als usuaris en general: infants, famílies, escoles, biblioteques, ludoteques, esplais i diferents tipus d’entitats, entre d’altres.

Aquesta campanya és una oportunitat per dinamitzar l’activitat econòmica del sector, atès que oferir a la clientela més jocs i joguines en català de manera visible i clara a les botigues i facilitar la informació de quins són els establiments que les ofereixen respon a una demanda de part de la ciutadania. 

Els comerços adherits a la campanya es poden identificar fàcilment perquè tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A Sabadell els establiments adherits són, en aquest moment, són: Abacus Cal Bayó, Homoludicus, Imaginàrium, Jar Toys, Joguines el Pi, Ribas i Vilalta. A Sabadell n’hi ha 8 i a Castellar del Vallès 2, a més de la ludoteca municipal.

A la pàgina Jocs en català del web del Consorci per a la Normalització Lingüística  (cpnl.cat/jocs/) es pot consultar l’oferta de jocs i joguines en català, així com la llista d’establiments que formen part de la campanya. D’altra banda, l'any passat el CPNL va estrenar un cercador de jocs en català (cpnl.cat/jocs/cataleg/) que permet fer cerques filtrant per nom del joc, fabricant, edat o categoria.