PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Setembre
2020

El centre Reempresa de Sabadell evita el tancament de 5 d’empreses per manca de relleu al primer semestre de l’any

El centre Reempresa de Sabadell evita el tancament de 5 d’empreses per manca de relleu al primer semestre de l’any

Durant la primera meitat del 2020 el Centre de Reempresa de Sabadell ha aconseguit la continuïtat de 5 negocis, els quals eren viables però per motius diversos estaven en perill de tancament. Sabadell disposa d’un Centre Reempresa dins de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a de l’Ajuntament de Sabadell, ubicada al Vapor Llonch des de l’any 2012. En total des del començament de Reempresa fins ara s’ha evitat el tancament de 106 empreses per manca de relleu.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, s’hi ofereix assessorament per a qui vol vendre la seva empresa com a les persones emprenedores disposades a donar-los continuïtat. Durant la primera meitat del 2020 s’ha aconseguit la continuïtat de 5 negocis.

L’objectiu és evitar el tancament d’empreses i donar noves oportunitats a persones reemprenedores que prefereixen continuar un projecte ja encetat que funciona evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. Es tracta de facilitar que noves persones emprenedores prenguin el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Amb l'objectiu de crear a Catalunya un mercat únic per a la compra-venda d’empreses, la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre al territori aquest projecte. En aquest sentit, la Diputació intervé desenvolupant un treball en xarxa amb els ajuntaments per implantar aquest servei a la província de Barcelona. A tal efecte la Junta de Govern Local ha aprovat avui el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació per al període 2020-2023.

El paper de l’administració local en el servei Reempresa consisteix a donar a conèixer aquesta iniciativa i oferir suport a qui s’hi interessi. En el cas concret de Sabadell, el personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a s’encarrega d’oferir assessorament per a cedents d’empresa i per a persones reemprenedores sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i per a l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió.

Les persones interessades poden consultar el web de Reempresa, el de sabadellempresa.cat o adreçar-se a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell), oberta de 9 a 14 h.