PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Setembre
2021

El Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart” arriba a la 40ª edició, premiant escrits de nois i noies d’11 a 18 anys

Enguany s’hi han presentat 37 treballs, entre prosa i poesia, i l’acte compta amb la participació d’alumnes de l’Institut Ca n’Oriac

El Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart” arriba a la 40ª edició, premiant escrits de nois i noies d’11 a 18 anys

El lliurament de premis de la 40a edició del Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart”, per a nois i noies d’11 a 18 anys, ha tingut lloc avui, al Casal Pere Quart. L’acte ha comptat amb l’assistència de Marta Farrés, alcaldessa; Manuel Robles, regidor d’Educació, i Sílvia Oliver, filla de l’escriptor sabadellenc Joan Oliver, Pere Quart.

En aquesta edició del certamen, que té com a objectiu incentivar la creació i expressió literàries entre els infants i adolescents tot promocionant l’ús de l’expressió escrita en català, s’hi han presentat 37  treballs: 24 en la modalitat de prosa i 13 de poesia. El tema de les obres era lliure.

“Tot és ahir”, un repàs de la infantesa i joventut de Pere Quart

L’acte de lliurament, l'han dinamitzat alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Ca n’Oriac, que han preparat un vídeo sobre els records d’infantesa i joventut de Joan Oliver. El vídeo, que duu per títol Tot és ahir, inclou una adaptació del llibre Temps, records, de Joan Oliver, i tracta els temes següents: les tardes plujoses a la casa familiar sabadellenca, l’experiència amb els primers automòbils, els jocs i els banys amb els germans, el jardí de Ca n’Oliver –ple de paradisos infantils–, la mort d’alguns germans, la companyia dels gossos, les nits al Marquet de les Roques…

18 premis, entre prosa i poesia

El Concurs Literari Joan Oliver atorga un total de 18 premis. I és que cada modalitat –prosa i poesia– es divideix en tres categories d’edat: una primera per als nascuts els anys 2007 i 2008, una segona per als nascuts el 2004, 2005 i 2006 i una tercera per als joves que van néixer el 2001, 2002 i 2003. Alhora, per a cada categoria s’atorguen 3 premis: un primer premi de 200 € i dos accèssits de 130 € cadascun. La meitat del guardó es fa efectiva amb un lot de llibres i l'altra meitat, en un val regal. Així mateix, s’editarà una publicació amb les obres premiades.

El jurat del certamen l’integren: Adrià Aguacil, escriptor; Roc Casagran, escriptor i professor de secundària; Carme Martí, professora de secundària; Josep Martí, mestre de primària, i Josefina Sabartés, representant d'Òmnium Cultural.

Ciutat i Escola

El Concurs Literari Joan Oliver, “Pere Quart”, l’organitza l’Ajuntament de Sabadell des del 1981 i ara s’aixopluga en el programa Ciutat i Escola, amb la col·laboració de Sabadell Atenció Jove i amb el patrocini de la Cooperativa Abacus.

El programa Ciutat i Escola és una oferta d’activitats adreçades a tots els nivells educatius, coordinada per la Regidoria d’Educació, que vol acompanyar els centres educatius en els processos d’aprenentatge dels alumnes. Ofereix 334 activitats organitzades per 40 entitats i uns 34 programes o serveis municipals que, malgrat que la seva tasca habitual no està vinculada al món educatiu, volen oferir una part del temps i dels recursos perquè els infants i joves coneguin les seves activitats, mitjançant visites, tallers, xerrades, etc.

Es tracta d’un programa que posa en valor el potencial de la ciutat com a agent educatiu i que permet acostar els alumnes al teixit associatiu i empresarial de Sabadell. Des de ja fa molt de temps, i en favor de l’equitat, moltes de les activitats que es plantegen al Ciutat i Escola són gratuïtes i els centres poden demanar subvencions per fer front a les despeses de desplaçament o del cost.

Relació de guardonats

CATEGORIA A (11 i 12 anys)

Prosa

 • Accèssit: Vivències úniques. Joan Sola Titos. Col·legi Jesús Salvador
 • Accèssit: En Pestúcia i la brutícia. Marina Dubà Merino. Col·legi Jesús Salvador
 • 1r premi: Desert

Poesia

 • Accèssit: Un diari en blanc. Pol Bernat Martorella. Escola Creu Alta
 • Accèssit: La mar. Xavier Catalán Serradell. Col·legi Jesús Salvador
 • 1r premi: Jo. Júlia Pagès Igancio. Escola Creu Alta

CATEGORIA B (13, 14 i 15 anys)

Prosa

 • Accèssit: Dins meu. Helena Civil Garcia. Col·legi Jesús Salvador
 • Accèssit: Missió Mart. Marc Prat García. Institut Narcisa Freixas i Cruells
 • 1r premi: Soledat. Berta Rodriguez Tortajada. Col·legi Jesús Salvador

Poesia

 • Accèssit: Records. Adrià Macias Miralles. Institut Narcisa Freixas i Cruells
 • Accèssit: Desert
 • 1r premi: Desert

CATEGORIA C (16, 17 i 18 anys)

Prosa

 • Accèssit: Tot allò que ella desconeixia. Sílvia Vea Redondo. Escola Sant Nicolau
 • Accèssit: Painless. Laia Pastor Altimis. Col·legi Vedruna El Carme
 • 1r premi: Cassandra. Ayshe Isabel Molina Simsek. Escola Sant Nicolau

Poesia

 • Accèssit: Desert
 • Accèssit: Anhel d’incandescència. Mariona Amboage González. Col·legi Vedruna El Carme
 • 1r premi: Tot l’enyor de demà. Aina Antich Llimós. Escola Sant Nicolau