PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'Artèxtil es convertirà en la nova seu del futur Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut a Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  22
  abril
  2021

  El conjunt de Sallarès i Deu acollirà un nou pol de formació amb les escoles de Restauració i de Flequeria i un centre per a la transició digital

  El conjunt de Sallarès i Deu acollirà un nou pol de formació amb les escoles de Restauració i de Flequeria i un centre per a la transició digital

  El conjunt arquitectònic de Sallarès i Deu, ubicat al barri de Gràcia, es recuperarà amb l’objectiu de convertir-lo en un nou pol de formació al servei de la ciutat. El projecte, que es portarà a terme de manera gradual, farà un nou pas endavant les properes setmanes, amb l’aprovació del projecte que permetrà rehabilitar les naus A i B i consolidar estructuralment la resta del conjunt. En un futur, l’edifici acollirà la nova Escola de Restauració, la nova Escola de Flequeria i també el nou centre avançat de formació per a la transició digital. Tot plegat comportaria una inversió superior als 9,1 milions d’euros. 

  Amb tot, es manté l’objectiu d’ubicar instal·lacions per al Rebost Solidari a una altra de les naus.

  Per a l’adequació de les primeres naus es comptarà amb aportació dels Fons FEDER. Així mateix, els projectes dels nous centres de formació es presentaran als fons Next Generation, destinats a la reconstrucció de la Unió Europea després de la COVID-19.

  Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés, “parlem d’un projecte de gran abast que afrontarem de manera gradual. Ja hem començat i d’aquí a poques setmanes podrem aprovar el projecte que permetrà rehabilitar les primeres naus. D’aquesta manera posem fil a l’agulla per ubicar-hi la nova Escola de Restauració. I també treballem per fer possibles l’Escola de Flequeria i el centre per a la transició digital”. 

  Farrés ha afegit que “amb tot plegat recuperarem un bé patrimonial, ampliarem les oportunitats de la ciutadania d’accedir o millorar dins el món laboral i donarem resposta a les necessitats de les empreses proporcionant-los personal altament qualificat i especialitzat. Avancem en inclusió i cohesió social i afavorim la competitivitat, al mateix temps que reduïm la bretxa digital”. 

  Primeres actuacions

  El projecte de rehabilitació que és previst aprovar en poques setmanes té un pressupost de prop d’1,8 milions d’euros i s’està portant a terme sobre la proposta guanyadora del concurs arquitectònic convocat a tal efecte. Presentada sota el lema “Intersticis Actius”, la proposta inclou l’actuació sobre els 2.300 m2 de les naus A i B, on s’ubicaria l’Escola de Restauració. 

  Hi destaca el manteniment de l’esperit del conjunt industrial dins el projecte d’intervenció global i l’estratègia que es farà servir, que permetrà la transformació en etapes. Així mateix, es recuperen els patis històrics del recinte com a espais de relació entre naus; de fet, s’activaran per reduir la demanda energètica del conjunt. Les mesures de sostenibilitat i per afavorir l’eficiència i l’estalvi energètics seran prioritàries dins el projecte.

  Escola de Restauració

  L’Escola de Restauració comportaria una despesa de 4.186.000 euros, dins la qual s’inclourien els gairebé 1,8 milions que es destinaran a la rehabilitació i condicionament de les dues primeres naus. Aquest 1,8 milions serà cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER. 

  La nova Escola de Restauració permetria donar resposta a les necessitats formatives d’aquest sector en matèria de formació, recursos humans, investigació, ideació, etc., tenint en compte l’actual context i que les instal·lacions de l’actual Escola al Vapor Llonch han quedat obsoletes. Alhora, el centre actuaria com a motor de noves iniciatives empresarials i formatives. 

  Amb el projecte, es volen abordar les dificultats de la ciutadania a l’hora de qualificar-se, formar-se, trobar feina o bé millorar la que ja tenen i projectar-se professionalment. D’aquesta manera, es vol contribuir a la reducció de les desigualtats laborals, socials i de gènere. 

  Entre els espais, l’Escola comptarà amb aules diverses, cuina equipada amb les tècniques i tecnologies més modernes, taller de sala restaurant i espai de cuina demostrativa, entre altres dependències. 

  Escola de Flequeria

  A una nau adjacent, s’ubicaria l’Escola de Flequeria, que es portaria a terme en col·laboració amb el Gremi de Flequers de Barcelona i substituiria i ampliaria les possibilitats de l’actual Escola, ubicada a Cal Molins. A hores d’ara, l’Escola de Flequeria de Sabadell ja és una de les més grans d’Espanya i una de les principals d’Europa. 

  El nou projecte permetria oferir una formació més completa en pastisseria, xocolateria o gelateria. La posada en marxa de l’Escola de Flequeria suposarà una despesa superior als 2.800.000 euros 

  Tant l’Escola de Restauració com la de Flequeria millorarien l’ocupabilitat amb especial atenció a persones en atur o en situació de dificultat. Així mateix, oferirien formació especialitzada i de reciclatge professional i facilitarien personal altament qualificat al teixit empresarial d’aquests sectors. Oferirien una formació de màxima qualitat, tant presencial com telemàtica, fet que les consolidaria com a referents arreu dins els seus àmbits.

  Centre per a la transició digital 

  Per la seva banda, el Centre avançat de formació per a la transició digital afavorirà el salt tecnològic de les empreses del territori i permetrà formar als treballadors i treballadores com també a la ciutadania en general per adaptar-se el millor possible al nou context digital. Amb tot, comportarà també més oportunitats dins l’àmbit laboral com nous serveis a les empreses. 

  El Centre de formació per a la transició digital costarà uns 2.150.000 euros. 

  Conjunt arquitectònic protegit

  El conjunt fabril Sallarès i Deu és un edifici industrial, de caràcter singular i protegit pel Pla Especial de Protecció dels Béns arqueològics, mediambientals i arquitectònics de Sabadell. El formen 4 naus paral·leles als carrers de Cellers i de Viladomat i un cinquè edifici, perpendicular a aquestes naus, amb façana al carrer de Jacint Verdaguer. La superfície construïda actual és d’uns 8.318 m2, que es distribueixen en 5.476 m2 en planta baixa i 2.842 m2 de soterrani.

  L'edifici data de 1920, tot i que ha tingut diferents etapes constructives. El conjunt ha tingut denominacions diverses com “Hilados Mohair, SA” (1920-1931), “La España Industrial, SA” (1931-1966), “Sallarès Deu, SA” (1966-1983) o “Textifibra i Sallarès Deu S.A.” (1983-2005).

  Categories Edusi, Next Generation, Economia i treball, Fons Europeus, Formació Ocupacional, Urbanisme i Habitatge Tags Next Generation, Sallarès i Deu