PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Desembre
2017

El Consell d’Entitats Ciutat i Escola treballa per ampliar les propostes de Servei Comunitari que s’ofereixen als centres educatius

Durant la trobada s'ha presentat un resum del Pla Èqxit

El Consell d’Entitats Ciutat i Escola treballa per ampliar les propostes de Servei Comunitari que s’ofereixen als centres educatius

La Biblioteca Vapor Badia ha acollit aquest matí el plenari del Consell d’Entitats Ciutat i Escola, format per una setantena d’entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament que, sota la coordinació de la Regidoria d’Educació, fan possible el programa. Un programa que, recordem, impulsa i ofereix nombroses activitats als centres educatius per complementar els coneixements curriculars que l’alumnat assoleix a les aules.

Durant la trobada d’avui s’ha fet balanç del curs 2016-17. Així mateix s’ha presentat als assistents un resum del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu (Pla Èqxit) i s’ha continuat treballant per ampliar el nombre de propostes que, comptant amb la implicació dels membres del Consell Ciutat i Escola, Sabadell posa l’abast dels centres de secundària per al desenvolupament del Servei Comunitari.

El plenari ha comptat amb l’assistència del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga. En referència al Consell, Berlanga ha destacat que “per desenvolupar el Pla Èqxit serà necessària la implicació de tothom. L’aliança de tots els agents és fonamental i, en aquest sentit, el Consell d’Entitats Ciutat i Escola és un bon exemple de compromís col·lectiu”.

Durant la trobada, s’ha presentat als assistents el nou portal del Servei Comunitari, on es recullen els projectes d’actuació que més d’una vintena d’entitats, institucions i serveis de l’Ajuntament --entre els quals alguns dels membres del Consell Ciutat i Escola--, ofereixen als centres de secundària com a punt de partida per desenvolupar el Servei Comunitari. Aquest Servei serà obligatori per a alumnat de tercer o quart d’ESO a partir del curs 2019-20 i consisteix en una acció educativa d’Aprenentatge-Servei que vol afavorir que l’alumnat assoleixi un compromís cívic, formant-se i alhora actuant en el seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Actualment, al portal impulsat i coordinat per l’Ajuntament, hi ha 27 activitats. Dels promotors de les propostes, més d’una quinzena són membres del Consell d’Entitats Ciutat i Escola. Ara, l’objectiu és continuar avançant per potenciar que més membres del Consell puguin oferir projectes de Servei Comunitari, com també que aquells que ja en promouen algun, puguin ofertar-ne més. Precisament, per aprofundir en el Servei Comunitari, al plenari d’avui els assistents han reflexionat conjuntament sobre aquest tipus de projectes, les possibilitats de millora i d’ampliació.

2016-2017

Pel que fa al balanç del Ciutat i Escola del curs 2016-17, es van oferir 383 activitats, que van registrar més de 116.000 usos.

Sobre el programa, recordar que es van introduir diverses mesures per afavorir la participació dels centres i l’equitat en l’accés a les propostes, com ara la modificació del sistema d’ajuts. En aquest marc, aquest 17-18, s’han destinat 31.500€ per garantir que tots els centres públics de primària i secundària i tots els centres d’educació especial puguin prendre part de les activitats amb cost 0 i fer front a les despeses de transport relacionades amb les propostes del Ciutat i Escola. El fons al qual pot accedir cada centre s’estableix cada any, atenent el nivell socioeconòmic de les diferents escoles i instituts i, en segon terme, en funció del nombre d’alumnes.

Val a dir que, ara com ara, més d’un 60% de les activitats del programa municipal són gratuïtes, un percentatge que s’ha incrementat els darrers anys.