PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  04
  abril
  2014

  El Consorci de Residus i l’Ajuntament de Sabadell promouen la primera Marató de Reciclatge de Roba del Vallès i el Premi Reinnova la Roba

  El proper 26 d’abril Fira Sabadell acollirà la primera Marató de Reciclatge de Roba, un concurs de disseny de roba amb temps limitat i amb l’objectiu de reutilitzar

  El proper 26 d’abril Fira Sabadell acollirà la primera Marató de Reciclatge de Roba, un concurs de disseny de roba amb temps limitat i amb l’objectiu de reutilitzar la roba recollida dels contenidors com a matèria primera. El certamen compta amb la col·laboració de les escoles de disseny i moda de la comarca, junt amb l’Associació Drapaires d’Emaús, que aportarà la roba pel concurs.

  La Marató de Reciclatge de Roba és una activitat promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sabadell amb l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils.

  L’activitat consistirà en un treball a contrarellotge on els participants hauran de convertir la  roba recollida dels contenidors en un disseny atractiu i modern, en 8 hores i amb la única ajuda de les màquines de cosir que compartiran i la seva creativitat i imaginació.

  La participació a la Marató està oberta als estudiants i a la ciutadania

  La Marató està destinada a estudiants de disseny i moda, dissenyadors i dissenyadores novells i amateurs, així com totes aquelles persones interessades en la creació i la reutilització de roba.

  Els participants poden fer-ho a títol individual o en grup, amb un màxim 3 persones per grup. Per a inscriure’s cal enviar el formulari d’inscripció al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., fins l’11 d’abril de 2014.

  Un dels objectius de la Marató és fomentar l’ecodisseny en el sector de la moda i el tèxtil, per tal de prevenir els residus i promoure la reutilització d’aquests productes, així com l’ús de productes de segona mà.

  El Premi Reinnova la Roba, i la col·laboració entre organitzacions

  L’organització del certamen, que tindrà lloc a Fira Sabadell el proper 26 d’abril de 9h a 18h, recau en el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, junt amb l’Ajuntament de Sabadell i la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Associació Drap Art, la Cooperativa Drapaires d’Emaús que aportarà les 4 tones de roba usada recollida de contenidor i les escoles de disseny ESDI (Escola Superior de Disseny Industrial, Escola Illa i Escola Tècnica del Vestir (Centre de Formació Creatiu i Tècnic de Sabadell).

  El Premi Reinnova la Roba ofert pel Consorci de Residus és en part en metàl·lic i suposarà per al disseny guanyador l’ingrés de 600 euros, i pels dissenys segon i tercer finalista, 300 euros i 100 euros, respectivament. I per altra banda, es realitzarà una selecció dels dissenys pel jurat que s’exposaran durant un mes al Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. Entitat que col·labora en la difusió de la Marató de Reciclatge i que organitza la jornada “La segona vida de la roba, emergència o futur?” el proper 5 d’abril a les seves instal·lacions.

  Masterclass de la dissenyadora Jana Álvarez

  La Marató donarà el tret de sortida amb la Masterclass de la dissenyadora Jana Álvarez a tots i totes les participants. Amb aquesta sessió inicial l’organització vol completar la vessant formativa de l’activitat.

  La dissenyadora i il·lustradora Jana Álvarez ha treballat amb estudis i marques reconegudes com Antoni Miró, Custo Barcelona, Inditex, Yerse, Mitzuno, Purificación García, etc. El 1996 comença la seva col.laboració amb l’Associació Drap- Art i la seva incursió en el reciclatge, treballant matèries tèxtils i diferents tipus de plàstics. Guanyadora del premi “Residu’Art 06”, fins a l’actualitat participa en les exposicions que l’organització Drap Art i el Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya.

  El residus  tèxtils, camí per recórrer

  Amb la Marató de Reciclatge de Roba també es persegueix l’augment de la conscienciació sobre la recollida selectiva de roba, en els contenidors del carrer com a les deixalleries, l’augment de la qual comportaria la corresponent reducció de la fracció resta dels residus municipals.

  La fracció de residu tèxtil es considera un 5% del total dels residus municipals segons les dades del PROGREMIC 2005-2012, al Vallès Occidental es tractaria de més de 12.000 tones. Actualment, als contenidors de recollida de roba se’n recullen 1.000 tones selectivament.

  El destí de la roba i tèxtil recollit és en la seva majoria la reutilització, i tradicionalment es desenvolupa per entitats socials, ajudant a la inserció de persones en situació de risc d’exclusió. Aquestes entitats fan un triatge de la roba per a la reutilització, i si no és possible, el seu reciclatge.

  Categories Medi ambient, Transició Ecològica Tags Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Marató de Reciclatge de Roba, Residus i Neteja Viària, sostenibilitat