PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
abril
2018

El curs de resolució de conflictes per alumnes mediadors i mediadores es tanca amb més instituts participants

Una trentena de nois i noies han participat en la sisena edició de la formació

El curs de resolució de conflictes per alumnes mediadors i mediadores es tanca amb més instituts participants

El curs “Eines de mediació”, adreçat als alumnes que exerceixen de mediadores i mediadors ens els seus centres educatius, ha comptat aquest any amb més instituts participants que mai i ha passat de sis a deu. Aquest increment reforça la voluntat municipal d’estendre per tot el territori els valors de la mediació i de la cultura de la pau entre els joves, així com el fet de proporcionar-los eines que ajudin a resoldre els conflictes de manera pacífica.

La regidora de Programa d’Intervenció Comunitària i Mediació, Glòria Rubio, va lliurar ahir els diplomes d’aprofitament a la gairebé trentena de joves participants en aquesta sisena edició d’aquest taller de resolució de conflictes.

La regidora ha assenyalat que

el curs ha estat un punt de connexió entre joves de diferents barris, que han interrelacionat i compartit experiències, cosa que d’una altra manera no hauria passat. I també han compartit valors, gràcies a la mediació, que volem que tinguin més presència en la societat: la cooperació, l’entesa i arribar a un acord on tothom guanya

La composició del grup de joves ha estat diversa, ja que es tracta d’una experiència intercentres, adreçada a estudiants de diferents cursos de la ESO. Així, enguany hi han participat alumnes de l’Institut La Serra, l’Institut Arraona, l’Institut Escola Industrial, l’Institut Pau Vila, l’Institut Ferran Casablancas, l’Institut Vallès, l’Institut Sabadell, l’Institut Joan Oliver, l’Institut Ribot i Serra i l’Institut Jonqueres.

Estratègies de mediació

Aquest curs forma part del Programa de Suport a la Mediació Escolar del servei municipal Sabadell Mediació. Al llarg del taller, que s’ha dut a terme al llarg de 7 setmanes entre els mesos de febrer, març i abril, els alumnes han aprofundit en les tècniques i les estratègies de la mediació. Per mitjà de jocs i dinàmiques, s’ha treballat la resolució pacífica dels conflictes, les funcions de la persona mediadora i s’han posat en pràctica les tècniques de la Comunicació No Violenta.

En el marc del Programa de Suport a la Mediació Escolar, durant el 2017 es van fer 59 accions, amb una participació total de 1.575 persones. Aquestes accions van consistir en tallers de mediació inclosos en el programa Ciutat i Escola; tallers específics per a alumnes mediadors; tallers adreçats al professorat, i l’atenció de conflictes escolars (tractament de casos d’assetjament i, també, orientació i assessorament als centres en diferents temes de convivència).

Desena trobada de l’alumnat mediador

Aquests mateixos joves presentaran la seva experiència de participar en aquest taller a la X Trobada d’alumnat mediador dels instituts de Sabadell, que es durà a terme el proper 25 d’abril i en què es trobaran al voltant d’un centenar d’alumnes dels instituts de la ciutat.

Aquesta jornada, l’organitza el Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de Sabadell.