PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Setembre
2020

El curs s’inicia amb normalitat a Sabadell

El curs s’inicia amb normalitat a Sabadell

El curs escolar s’ha iniciat aquest matí amb normalitat a Sabadell. Enguany un total de 32.914 infants, en el tram que va d’escola bressol (en la seva oferta pública) fins a 4t d’ESO (oferta global) cursaran el curs 20-21 a la nostra ciutat. Amb el curs han començat també els talls del trànsit a més d’una trentena de carrers a les hores d’entrada i sortida d’escola per evitar aglomeracions. És una de les mesures que l’Ajuntament ha pres per contribuir a garantir la prevenció i la seguretat de tothom en el retorn a les aules i perquè la tasca educativa es pugui portar a terme en les millors condicions possibles. Enguany, l'Ajuntament destina 2,26 M€ a l’inici del curs escolar, del quals 900.000€ corresponen a mesures extraordinàries relacionades amb la COVID-19. 

Avui, coincidint amb el primer dia de curs, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat diferents centres educatius de la ciutat, acompanyada pel regidor d’Educació, Manuel Robles. L’alcaldessa ha volgut 

“posar en valor l’esforç d’equips directius, professorat, AMPA, els infants de la ciutat i tots aquells col·lectius que estan fent possible aquest inici de curs”.

Així mateix, ha afegit que 

“el curs ha començat amb normalitat i amb els talls de carrers que s’havien previst a diferents punts. Ens toca tornar a la nova normalitat i esperar que les mesures que s’han pres serveixin per poder continuar anant a l’escola perquè el més important és que els infants tornin a l’escola i ho facin de manera segura”

A banda del tall de trànsit a més d’una trentena de carrers a les hores d’entrada i sortida, l’Ajuntament ha destinat una partida extraordinària de 600.000 € per reforçar la neteja dels centres educatius. També s’ha fet una inversió addicional de 150.000€ a les escoles bressol municipals, s’ha distribuït material de prevenció, s’ha potenciat la coordinació amb els serveis de Salut i s’ha incrementat la dotació per a l’organització d’activitats extraescolars per part de les AMPA, entre altres accions. Les noves mesures s’afegeixen a d’altres que ja s’havien pres en relació amb l’àmbit educatiu davant la pandèmia, entre les quals l’adquisició el curs passat de 370 tauletes i targetes SIM per garantir la connectivitat de l’alumnat que no en disposava. 

Les diferents accions extraordinàries per a l’inici de curs comportaran per a l’Ajuntament una despesa addicional superior als 900.000€. A aquesta quantitat caldria afegir partides ja habituals en relació amb l’activitat educativa, que sumen més d’1,3 milions, com són el manteniment i millora de centres educatius, les beques per a llibres de text i material escolar (a les quals aquest curs es destinen 440.000 euros) o els ajuts menjador, que preveuen una despesa ampliable de 380.000.