PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Març
2021

El Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores es commemora amb un programa d’activitats i tallers familiars

L’Ajuntament de Sabadell presenta la renovada Guia de Consum Responsable en el marc d’aquesta commemoració

El Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores es commemora amb un programa d’activitats i tallers familiars

L’Ajuntament de Sabadell commemora, el 15 de març, el Dia Mundial dels Drets del Consumidor amb un programa d’activitats i tallers familiars en línia sobre aquest àmbit. Són catorze propostes sobre el consum responsable i conscient, que té per principis la satisfacció de les nostres necessitats procurant tenir efectes positius a nivell social, ambiental i democràtic. 

Les activitats que es proposen pretenen sensibilitzar i educar els infants d’una manera lúdica sobre el malbaratament alimentari, la reutilització de materials, el reciclatge o el consum d’energia i aigua. Els tallers es podran fer des de casa i estaran accessibles per mitjà del web sabadell.cat/consum.

D’altra banda, en el marc de la commemoració del 15 de març s’ha renovat la Guia de consum responsable de Sabadell, que inclou consells per consumir de forma responsable o també els passos a seguir per fomentar aquest tipus de consum. La renovació de la guia enllaça amb l’impuls que durant el 2020 es va fer de l’eina del Mapa de Consum Responsable i el seu distintiu associat per donar visibilitat a les iniciatives del comerç local i entitats amb bones practiques ambientals, socials i democràtiques. 

Avui el Mapa de Consum Responsable ja integra 25 iniciatives, referents del consum conscient a la ciutat. El mapa permet al consumidor obtenir informació sobre els punts on trobar productes o serveis basats en el respecte pel medi ambient, la proximitat, la integració sociolaboral, o de comerç just, entre altres. Per exemple, hi ha restaurants que pertanyen a la xarxa contra el malbaratament alimentari, tallers de restauració i reparació de mobles o entitats del tercer sector, en que persones amb diversitat funcional venen roba de segona mà per a nadons, entre moltes altres.

El mapa interactiu està accessible des del web. https://www.vaporllonch.cat/consum-responsable. Les iniciatives estan classificades en set sectors: Alimentació, Tèxtil, Salut i Serveis a les persones, Serveis i productes per a la llar, Restauració, Serveis a les empreses, i Educació, cultura i lleure per facilitar la recerca.

Les iniciatives interessades a formar part del mapa i obtenir el distintiu poden adreçar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Des de l’Ajuntament s’analitzaran les pràctiques de reducció de l’impacte ambiental, de l’impacte social positiu i de democràcia interna, entre d’altres, de la iniciativa que sol·liciti el distintiu.

Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

 

El 15 de març de 1962, el president dels EUA John F. Kennedy va pronunciar un discurs davant el Congrés d'aquest país incidint en els drets dels consumidors. La data va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983 i es va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets.