PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Octubre
2022

El duo format per Marc Fernández & Julio Leon guanya la 17a edició del certamen coreogràfic de Sabadell

S’hi van veure coreografies de cinc companyies triades d’entre 60 propostes

El duo format per Marc Fernández & Julio Leon guanya la 17a edició del certamen coreogràfic de Sabadell

La Companyia Marc Fernández & Julio Leon ha estat guardonada amb el primer premi de la dissetena edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell. El concurs va tenir lloc dissabte passat a L’Estruch i s’hi van presentar les 5 coreografies seleccionades d’entre més de 60 propostes rebudes en la convocatòria oberta.

El duo format per Marc Fernández i Julio Leon ha guanyat el primer premi que consisteix en 2.000€ i una residència artística a l’Estruch amb la peça (ÍOR). El públic ha donat el premi popular (600€) a la mateixa companyia, que també s’ha emportat la residència al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. D’aquesta manera, la companyia rebrà l’acompanyament/tutorització i ajuda en la composició de la peça o d’una propera creació coreogràfica.

La dissetena edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell es va desenvolupar a L’Estruch amb totes les entrades exhaurides. La iniciativa va permetre al públic gaudir del talent emergent de la dansa contemporània. Cinc companyies van presentar les seves coreografies. El certamen, que és una iniciativa de Petit Món coordinada amb l’Estruch, fàbrica de creació, pretén dinamitzar i fomentar la creació coreogràfica.

El jurat, a més, va distingir amb el segon premi, dotat amb 1.000 €, la companyia Noespatí, que va presentar la peça Les passants. A més ha obtingut una residència artística al Nunart Creacions, que també ha ofert aquesta oportunitat a la companyia La Dama amb la peça Lucia.

El centre cívic de la Barceloneta, per la seva banda, ha atorgat el premi de residència al coreògraf de Dinamarca Mikkel Alexander Tøttrup amb la peça Jala i la presentació de la peça en la seva programació.

Pel que fa al Certamen coreogràfic de Madrid, aquest ha concedit a la coreògrafa i ballarina  Beatriz Cubero Mateo amb la peça Radik-o,  la participació en el taller de formació del Certamen Coreográfico de Madrid/pasoa2 2022.

El jurat del Certamen ha estat format per professionals de la dansa que representen organitzacions i centres que col·laboren amb aquest projecte:

  • Laura Kumin, directora del Certamen coreogràfic de Madrid/pasoa2
  • Gisela Creus,  equip directiu de NunArt Creacions
  • Elisenda Renom, presidenta de l'Associació Contemporània de Sabadell
  • Ivana Miño, actriu i ballarina
  • Sandra Marín, cap de l’Especialitat de Coreografia i Interpretació al Conservatori Superior de dansa de l'Institut del teatre
  • Miquel Sitjar, actor, director i docent

Al llarg de 17 edicions aquest concurs s’ha anat consolidant amb els èxits dels coreògrafs i coreògrafes que han passat pel teatre de l’Estruch. Les companyies o coreògrafs que han guanyat el primer premi del 2006 al 2021 són:

Andrea el Ameri ( 2021), Marina Pravkina i Alesya Dobysh (2020), Alexa Moya i Júlia Godino Llorens (2019), Ana Borrosa (2018), Javier Guerrero (2017), Cora Panizza i Irene García (2016), Cia. Poliana Lima (2015), Miquel García/Habemus Corpus (2014), Camaralucida/Lautaro Reyes (2013), Uma Uma dance (2012), Miryam Mariblanca (2011), Esther Aumatell (2010), Alba Barral i Horne Horneman (2009), Jaula de Grillas (2008), La Veronal/Marcos Morau (2007), Elena Lleó i Mònica Cervantes (2006).