PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Març
2017

El futur Pla Estratègic de Turisme definirà els principis bàsics del model turístic de la ciutat

La definició del pla compta amb el suport i coordinació de la Diputació de Barcelona

El futur Pla Estratègic de Turisme definirà els principis bàsics del model turístic de la ciutat

Un dels elements clau per definir el model turístic de Sabadell ha de ser el Pla Estratègic de Turisme de la Ciutat. És per això que l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, està impulsant l’elaboració d’aquesta eina que ha de permetre definir els principis bàsics del model turístic de la ciutat a mitjà termini i les directrius a llarg termini. També ha d’esdevenir una guia que estableixi les estratègies i les accions a desenvolupar.

La base del pla ha de ser una diagnosi participada, no sols per l’Ajuntament i la Diputació, sinó també pel Consorci de Turisme del Vallès Occidental, així com pels diferents agents dels sectors de l’hostaleria, la restauració, la cultura, l’esport, l’empresa o el comerç, entre d’altres.

Per aquesta raó, aquest matí la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç, Marisol Martínez, ha presentat públicament l’inici dels treballs del Pla Estratègic, acompanyada de Miquel Forns, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, de Víctor Puig, president del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i associacions de comerciants, entitats i empreses del sector turístic del territori.

Per la seva banda, Marisol Martínez ha destacat la voluntat d’encabir les aportacions de tots els agents implicats al territori i, en aquest sentit, ha comentat que “el Pla donarà resposta a un conjunt de reptes que s’identificaran en un procés de diagnosi compartida amb una pluralitat d’agents al territori. Volem treballar colze a colze amb els municipis, atès que es tracta d’un territori molt permeable, comptant amb la coordinació de la Diputació”.

Miquel Forns ha afirmat que “el turisme genera al seu voltant moltes oportunitats. Hi ha diferents motivacions al darrere: comercials, lúdiques, esportives, etc. Hem de ser capaços d'aprofitar-les per generar llocs de treball, activitat econòmica i intercanvis culturals. A Sabadell de turisme n'hi ha i amb el pla hem de poder planificar i coordinar els agents implicats per poder-ne treure el màxim rendiment. L’objectiu ha de ser fer de Sabadell una destinació turística”.

Víctor Puig s’ha expressat en el sentit que “Sabadell és una ciutat amb moltes potencialitats i el turisme ha de servir per millorar la seva salut econòmica. Per exemple, en el camp del turisme esportiu, Sabadell i el Vallès Occidental han de ser un punt de referència i pol d'atracció turística”.

El procés del Pla Estratègic de Turisme es va iniciar a finals del 2016 amb una fase preliminar de disseny, durant la qual es va contactar amb els interlocutors principals turístics de la ciutat i de la comarca per poder iniciar una diagnosi.

Aquesta fase, que s’allargarà fins a principis d’estiu, té com a premissa detectar els reptes derivats de l’activitat turística a través de diversos espais i taules de participació sectorial. La fase de propostes, que es desenvoluparà entre els mesos de juny i setembre, servirà per definir els objectius estratègics de la política municipal, debatre les propostes recollides en matèria de turisme i redactar el document d’actuació que serveixi de guia al Govern municipal.

Nova aplicació KM2 Sabadell

En el marc de la presentació del Pla Estratègic de Turisme d’aquest migdia també s’ha fet pública la nova app “KM2 Sabadell”, que és una de les primeres eines que es posen en marxa amb l’objectiu de promocionar la ciutat, ja que permetrà donar a conèixer alguns dels principals actius que té la ciutat.

La “KM2 Sabadell”, coofinançada per la Diputació de Barcelona, és una eina basada en la geolocalització de serveis i atractius de la ciutat. Consta de 4 itineraris temàtics per la ciutat: Els 4 museus, L’esport a Sabadell, Els parcs urbans i Eixos comercials.

La plataforma permetrà la creació de continguts informatius i està oberta a la participació de les organitzacions, entitats, associacions que hi vulguin col·laborar. A hores d’ara ja està disponible per descarregar-la en els dos sistemes operatius majoritaris Android i IOS.