PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Desembre
2014

El Govern de la Generalitat activa la fase d'emergència per vent i prohibeix les activitats a l'aire lliure

L’Ajuntament de Sabadell recomana confinar-se a casa

Fa pocs minuts que el CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) de la Generalitat de Catalunya ha activat la fase d'emergència per vent i prohibeix les activitats a l'aire lliure.

En aquest sentit, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè no hi hagi desplaçaments. Les persones que estiguin a casa, al lloc de treball o a qualsevol altre edifici han de romandre al mateix lloc sempre que si sigui possible. El consistori també demana que s’evitin els desplaçaments sempre que sigui possible i s’anul·la qualsevol activitat a l’aire lliure.

També es recomana a la ciutadania recollir tendals i retirar de balcons i terrasses elements inestables com testos o mobiliari.

Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit demana als conductors vigilar especialment amb la distància de separació lateral a l'hora de fer avançaments a vehicles de grans dimensions i reduir la velocitat i corregir les desviacions per tal de mantenir la trajectòria del vehicle.

Cal recordar que davant una incidència podeu contactar amb la Policia Local al telèfon 93 745 32 61 o al 112 d'Emergències de la Generalitat de Catalunya.

Recomanacions davant l’alerta per vent

L’Ajuntament de Sabadell, davant la situació d’alerta per vent i temporals de forta intensitat, recomana a la ciutadania que no surti de casa o utilitzi el cotxe només si és imprescindible i que intensifiqui les mesures de prudència.

Recomanacions en diferents àmbits

Casa

 • Cal tancar i assegurar  portes, finestres, tendals i tots els elements que es puguin trobar a balcons, terrasses i zones exteriors dels edificis.
 • Es necessari retirar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l’exterior

 • Aneu amb compte amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
 • No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
 • No aneu als parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre. Cal també no apropar-se ni passejar prop pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos com per exemple, pedres per un pendent pronunciat.

Conduint

 • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles
 • Us recomanem també assabentar-vos de l'estat de la xarxa de transport públic, que es pot veure afectada pel fort temporal
 • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.
 • Consulteu i seguiu les prediccions del temps i l'estat de les carreteres a través dels mitjans de comunicació o del Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.com). El telèfon d'informació 012 us pot donar informació d'utilitat, així com el Servei Català del Trànsit, a través de www.gencat.cat/transit. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera
 • Si és imprescindible desplaçar-vos, extremeu les precaucions i la prudència. Cal alentir la marxa i subjectar el volant amb fermesa.
 • A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos com per exemple, pedres per un pendent pronunciat

En cas d'emergència podeu trucar al 112