PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  13
  abril
  2016

  El Govern de Sabadell proposa un Pacte Comarcal per reordenar els metres comercials fora de la trama urbana consolidada del Vallès Occidental

  El pressupost per al 2016 destina 10 milions d’euros a la Promoció de la ciutat, el treball, l’empresa i el comerç

  El Govern de Sabadell proposa un Pacte Comarcal per reordenar els metres comercials fora de la trama urbana consolidada del Vallès Occidental

   

  El Govern Municipal té entre les seves prioritats dur a terme una estratègia de promoció de la ciutat, tant per aconseguir un posicionament turístic com internacional de Sabadell, amb l’elaboració d’una estratègia de Relacions Internacionals que permetin posar en valor els diversos potencials dels quals la ciutat ja disposa. En aquest sentit, la voluntat és tornar a dinamitzar Sabadell promovent la ciutat a tots els nivells: exportant una nova imatge de la ciutat; desenvolupant la Marca Sabadell Turisme i elaborant un Pla de Relacions Internacionals.

  La quarta línea estratègica passa per potenciar la innovació en el comerç actualitzant les eines digitals com a recurs de ciutat. D’aquesta manera es preveu potenciar els webs i les xarxes 2.0, aprofitant les sinergies en APPS i recursos digitals. A més, es vol facilitar i formar al comerç local per implementar estratègies i eines de comerç electrònic.

  Treball i Empresa

  D’altra banda, el pressupost per al 2016 de la Regidoria de Treball i Empresa vinculada específicament als temes del Vapor Llonch serà de més de 7,2 milions d’euros. Això significa un increment total del 4,8% respecte 2015. El 80% d’aquest pressupost s’autofinança a través de l’obtenció de subvencions o recursos propis i el 20% restant correspon a l’aportació municipal. En concret, l’Ajuntament de Sabadell destina més d’1,4 milions d’euros. Això representa un increment del 32% respecte l’any passat. Com a estratègia global, la Regidoria es planteja, enguany, elaborar un nou Pacte Local per l’Ocupació de ciutat. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro,

  és fonamental que tot els agents socials i econòmics estiguin en una mateixa taula per arribar a conclusions i posar en pràctica mesures per a l’ocupació

  Aquest pressupost tindrà com a prioritats l’atenció a persones en situació d’atur i la millora de la competitivitat empresarial i, per això, es treballarà transversalment amb altres regidories de l’Ajuntament així com amb altres entitats que operen en el territori.

  Dins l’àmbit de l’ocupació una de les línies d’actuació més destacades serà renovar i ampliar programes especialment adreçat a majors de 45 anys sense prestació per desocupació, persones amb greus dificultats econòmiques i socials beneficiàries de Renda Mínima d’Inserció i persones usuàries de Serveis Socials, així com programes específics per veïnat de diferents barris de la ciutat. En total es preveu que més e 485 persones puguin participar en algun programa d’ocupació.

  Durant el 2016 també es preveu dedicar part del pressupost per formar més de 2.000 persones. S’incrementarà l’oferta formativa amb nous projectes adequant a la vegada nous espais per a impartir noves especialitats al Centre de Formació Cal Molins. Com a proposta general també es planteja posar en funcionament el Consell de la Formació Professional.

  Pel que fa a l’àmbit de la Intermediació Laboral, l’any 2016 les xifres previstes són oferir orientació laboral a més de 3.000 persones i gestionar més de 2.000 llocs treball. També es posa especial atenció a donar suport als col·lectius amb més dificultats per accedir al mercat laboral com joves o persones amb certificat de discapacitat. Alhora es gestionaran ajuts per a la contractació de persones en atur o s’ampliarà el projecte de foment de l’ocupació a la indústria MetallVallès, entre d’altres coses.

  Per potenciar el teixit empresarial de la ciutat el punt de referència a la ciutat continuarà sent l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom. Enguany es reforçarà encara més el programa Reempresa per evitar el tancament de projectes que es poden traspassar. Pel que fa al suport a la indústria, s’impulsarà el treball en xarxa de les empreses dels polígons, es planificaran mesures d'incentivació per a que hi hagi menys naus industrials buides o es fomentarà la consolidació o creació de noves associacions empresarials. Des del Vapor Llonch també es preveu posar en marxa el Pla d’Especialització i competitivitat empresarial de Sabadell vinculat als sistemes industrials.

  També un àmbit destacat aquest any serà l’impuls de l’Economia Social i Solidària (ESS) amb la col·laboració de la taula de treball integrada per entitats del sector o com municipi promotor de la Xarxa de Municipis per l’ESS de Catalunya. Entre d’altres coses, es portarà a terme Fira de l’Economia Social i Solidària del Vallès. D’altra banda, es continuarà donant suport a la Plataforma 3r sector social, Vàlua o treballant per incorporar clàusules socials en la contractació pública municipal.

  http://bit.ly/1SfjGhk

  Més informació

  Categories Empresa, Economia i treball Tags economia social i solidària, pla comerç urbà, treball i empresa