PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Juny
2016

El Govern de Sabadell rep propostes d’alumnes de la ciutat en matèria de mobilitat

La trobada ha culminat l’edició d’enguany d’Els nois i noies tenen la paraula

El Govern de Sabadell rep propostes d’alumnes de la ciutat en matèria de mobilitat

 Una representació dels alumnes que enguany han pres part en l’activitat de foment de la reflexió i la participació Els nois i noies tenen la paraula han presentat avui, davant responsables del Govern municipal, el resultat de la tasca feta durant el curs. En aquesta edició, els alumnes han treballat sobre la mobilitat a la ciutat, sota el títol d“Ens movem per Sabadell”. Aquest matí, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, han rebut les seves reflexions i aportacions. Els nois i noies tenen la paraula és una de les propostes incloses al programa d’activitats municipal Ciutat i Escola.

Aquest 2015-2016 han pres part a Els nois i noies tenen la paraula les escoles Creu Alta, Arraona, Xaloc, Xalest, Santa Clara i Salesians. En total, uns 190 alumnes de cinquè i sisè de primària i de 1r i 2n d'ESO, que, durant el curs, han reflexionat al voltant del coneixement i anàlisi de la mobilitat a la nostra ciutat, amb l’objectiu de plantejar com aquest fenomen influeix en la qualitat de vida de la ciutadania i quines propostes de futur es poden fer per tal d’afavorir l’equilibri ambiental i la sostenibilitat dels nuclis urbans.  

Amb l’activitat, es vol acostar els infants i joves al valor de la participació per mitjà d’una experiència real i viscuda en primera persona. Així mateix, es vol fomentar la seva implicació personal i col·lectiva en el projecte de ciutat; col·laborar en la formació de persones capaces de viure i conviure en comunitat; afavorir el diàleg com a mitjà per resoldre els conflictes i aprendre a respectar l'opinió dels altres; comprendre la mobilitat sostenible i els factors que contribueixen al seu desenvolupament; procurar que els desplaçaments dels joves per la ciutat siguin coherents, racionals i saludables i recollir les seves aportacions com a usuaris presents i futurs. En aquest marc, Els nois i noies tenen la paraula reforça en els alumnes les competències social i ciutadana i també l’autonomia i iniciativa personal.

Durant la trobada d’avui al Saló de Plens, el regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat

que la participació ciutadana és un dels eixos principals sobre els quals treballa aquest Govern. En aquest sentit, fomentem els espais de participació d’infants i joves perquè es puguin iniciar en aquesta matèria

Per la seva part, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha subratllat que

estic gratament sorprès pel treball que heu fet, perquè és un resum molt detallat de tot el que passa en relació amb la mobilitat

I ha afegit que

la ciutat està pensada per als cotxes i nosaltres treballem perquè, primer, es pensi en les persones

 

Durant l’any, els participants han treballat el tema escollit a classe i s’han dut a terme dues trobades intercentres. Finalment, s’ha consensuat un document de conclusions que és el que avui s’ha presentat al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Document de conclusions