PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  22
  Juny
  2023

  El Gremi de Fabricants s’uneix al programa ‘Oliver i Companyia’ i acull el primer acte el dimarts 27 de juny

  Sònia Casas presentarà la seva primera novel·la ‘Retorn als orígens’

  El Gremi de Fabricants s’uneix al programa ‘Oliver i Companyia’ i acull el primer acte el dimarts 27 de juny

  Sònia, Casas, premi Nèstor Lujan de novel·la històrica, presentarà el seu nou llibre Retorns als orígens el pròxim dimarts 27 de juny, a les 19 h. L’activitat tindrà lloc al Gremi de Fabricants de Sabadell, que s’incorpora per primera vegada al projecte de Lletres i pensament i al programa Oliver i Companyia, una iniciativa cultural de la Capital de la Cultura Catalana 2024 per a la creació d’actes literaris arreu de la ciutat. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

  Sònia Casas Codinach és periodista i actualment dirigeix Habilis, l’editorial de continguts educatius d’Abacus. Durant quinze anys ha estat cap de redacció de la revista Sàpiens, període durant el qual va participar en diferents projectes de divulgació històrica, com ara el programa de televisió Pintant el gris o el llibre il·lustrat Els viatges de Ramon Llull. Abans d’això va ser corresponsal de Catalunya Ràdio a l’Amèrica Llatina i de la cadena CNN al Brasil. Ha publicat desenes de reportatges, articles d’opinió i entrevistes a mitjans com el Magazine de La Vanguardia, Descobrir Catalunya, Cuina, Altaïr, Lonely Planet Magazine i Sàpiens mateix, on va sortir el reportatge que va inspirar Retorn als orígens, la seva primera novel·la.

  Sinopsi

  Antoni Gaudí i Eduard Toda són dos amics adolescents aficionats a visitar indrets històrics abandonats. Durant una d’aquestes aventures, descobreixen un misteriós gravat prehistòric a les muntanyes properes al castell d’Escornalbou, una troballa que marcarà per sempre més les seves vides.

  Cent cinquanta anys després, un matrimoni en crisi format per la Laia, una arqueòloga que se sent poc valorada, i l’Arnau, un geòleg atrapat pels interessos polítics i econòmics d’un projecte espinós que amenaça l’entorn natural d’Escornalbou, inicien una investigació contra rellotge que els durà a descobrir que no tan sols el gravat és un insòlit santuari astronòmic neolític sinó també que tant Toda com Gaudí el coneixien.

  Inspirada en una recerca real, la novel·la se submergeix en les apassionants biografies d’Eduard Toda, primer egiptòleg de l’Estat, i de l’arquitecte Antoni Gaudí, i mostra les connexions de la Pedrera, la Casa Batlló i el Park Güell amb un paratge molt concret del Baix Camp identificat com el possible lloc d’inspiració de l’arquitecte.

  Gremi de Fabricants de Sabadell

  El Gremi de Fabricants de Sabadell, on es durà a terme l’acte, és una associació empresarial fundada el 1559. El seu objectiu és la defensa dels interessos de la indústria de la zona i, en particular, de la indústria tèxtil, i el desenvolupament econòmic i social de la seva àrea d’actuació. A més, l’entitat desenvolupa tasques de promoció i ajuda a les empreses i col·labora amb altres institucions i agents socials per al creixement, la creació de riquesa i la millora de la qualitat de vida econòmica, cultural i social.

   

   

   

  Categories Capital Cultura Catalana 2024, Cultura i esport Tags Gremi de Fabricants, Projecte Oliver i Companyia