PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Desembre
2018

El manteniment del rodal i del parc fluvial del Ripoll incrementa el pressupost en un 42%

El nou contracte, d’1.159.459,94 €, entrarà en funcionament el 15 de desembre i s’ha adjudicat a CIPO

El manteniment del rodal i del parc fluvial del Ripoll incrementa el pressupost en un 42%

L’Ajuntament ha signat un nou contracte amb la cooperativa d’integració sociolaboral CIPO per fer el manteniment del parc fluvial del Ripoll i del rodal en general durant el període 2018-2020. Aquesta tasca s’ha adjudicat per un import total d’1.159.459,94 €, cosa que representa un increment total de pressupost d’un 42% respecte del període 2016-2018. El nou contracte entrarà en vigor el dissabte 15 de desembre i incorpora un cinquè equip de treball.

Aquest servei de manteniment, que es fa des de l’any 1998 de forma ininterrompuda, té per objectiu netejar, mantenir en condicions i millorar el parc fluvial del Ripoll i el rodal. Gràcies al contracte, les incidències del dia a dia es poden resoldre de manera immediata.

A partir d’ara CIPO treballarà amb cinc equips, formats per un oficial i dos operaris cadascun, és a dir, que hi haurà un total de 15 persones treballant-hi. Amb aquest nou equip es volen dur a terme actuacions que en els darrers anys s’han anat incorporant relacionades amb el manteniment de diferents espais.

El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, assenyala que

el rodal és un espai d’una gran importància ambiental i que proporciona una identitat a la nostra ciutat. Mantenir-lo i posar-lo en valor és una de les nostres preocupacions, per això aquest any hem augmentat la despesa per poder-lo tenir net i en condicions òptimes.

Neteja i manteniment durant el 2018

Enguany CIPO ha dut a terme tasques de manteniment i millora als horts municipals, reparant tanques, sistemes de reg i instal·lacions diverses. A causa de les fortes pluges del mes de novembre, ha actuat a l’horta de Can Bages, tallant i retirant un roure de grans dimensions que ha caigut sobre unes casetes i que ha provocat desperfectes.

La neteja de les àrees d’estada s’ha reforçat sobretot els dilluns. I després de cada episodi de pluges que hi ha hagut aquesta tardor, s’ha fet un repàs sistemàtic dels guals del Ripoll, que s’han netejat de sediments i de vegetació que s’hi havia anat acumulant.

Una de les tasques més rellevants que fa CIPO és netejar els punts del rodal on hi ha d’abocaments incontrolats. Així, en el que va d’any ja s’han retirat més de 1.000 m3 de residus, seguint una tendència de recollida similar de l’any passat. I és que regularment apareixen abocaments incontrolats a diferents punts del rodal.

Joan Berlanga afegeix que

sortosament la ciutadania valora el rodal i en fa usos ben diversos, la gent se’l sent cada cop més seu. Però ens preocupa l’incivisme d’una petita part de la població que encara fa servir aquest espai com a abocador, cosa que ens obliga a invertir diners de tots i totes per netejar-lo.

El regidor recorda que Sabadell disposa de dues deixalleries, que és on els ciutadans i les ciutadanes han llençar tot allò que ja no fan servir.

D’altra banda, el fet que durant el 2018 hagi plogut més del que és habitual, ha comportat destinar més temps a desbrossar zones diverses i a controlar la canya de la llera del riu Ripoll, que aquest any ha crescut més. També s’ha hagut d’intervenir en diferents retirades d’arbres caiguts i esllavissades de terra. I durant el mesos de setembre i octubre CIPO ha estat treballant en la restitució dels ponts del torrent de Colobrers que va patir importants destrosses provocades per una forta tempesta a l’agost.