PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
abril
2014

El Mercat Central es mobilitza aquest Sant Jordi a favor del Rebost Solidari de Sabadell, amb la campanya “Una rosa per un aliment”

El Mercat Central de Sabadell, amb el suport de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament, proposa una campanya de recollida d’aliments per al Rebost Solidari

El Mercat Central de Sabadell, amb el suport de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament, proposa una campanya de recollida d’aliments per al Rebost Solidari durant la diada de Sant Jordi. Amb el lema “Una rosa per un aliment” el Mercat es mobilitzarà el proper 23 d’abril per obsequiar amb una rosa a tots els clients que vulguin col·laborar en la recollida d’aliments per a les famílies que ho necessiten. 

A canvi de qualsevol donació d’aliments no peribles com ara sucre, galetes, oli, tomàquet fregit o pasta, es regalarà una rosa. La finalitat és incrementar les reserves d’aliments que el Rebost recull de forma permanent. Actualment el Rebost atén cada mes unes 2.700 famílies de la ciutat.

Amb motiu de la campanya, el Rebost ubicarà al mig del mercat un espai especialment preparat per Sant Jordi, amb l’objectiu de facilitar la participació, ja que la ciutadania hi pot col·laborar quan va a comprar, destinant una petita part del que adquireix a la solidaritat. Els aliments que es recullin es traslladaran a les diferents entitats membres del Rebost per tal de completar els lots que es lliuren a les famílies.

Avui, durant la presentació de la campanya, el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals Josep Ayuso, ha explicat que

la diada de Sant Jordi és una jornada de celebració i també un dia de solidaritat i generositat. Volem felicitar i donar les gràcies al Mercat per aquesta iniciativa.

Ayuso ha recordat que

Sabadell és una ciutat solidària. Com a ciutat volem acompanyar i donar suport a qui més ho necessita perquè aquestes persones no es quedin enrere.

El regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, també ha volgut agrair als impulsors i participants de la campanya solidària, recordant que

el comerç des de sempre ha assumit i fomentat valors de responsabilitat social, a través d’un ventall molt ampli d’accions.

Aquesta nova iniciativa del Mercat s’inclouria dins aquest compromís amb els valors.

La secretària de la Unió de Comerciants del Mercat Central de Sabadell, Francesca Sanmartí, ha explicat que el Mercat ha adquirit aproximadament un miler de roses per a la campanya.

Hi ha persones que estan patint i també ciutadans i ciutadanes que els poden ajudar. Amb aquesta acció, hem volgut involucrar tota la ciutat.

Àngela Raurell, representant del Rebost Solidari de Sabadell, ha recordat la tasca que porta a terme el Rebost en favor d’aquells que més ho necessiten i ha explicat que

és un projecte que s’ha d’anar adequant a les necessitats canviants de la ciutadania. Una iniciativa solidària com la que avui es presenta ens emociona. Us ho agraïm profundament.

Des del Mercat Central de Sabadell, es fa una crida a tothom a visitar la llotja i col·laborar-hi. A més, el Mercat Central donarà en forma d'aliments els diners que va rebre com a comissió per la venda de la Loteria Catalana; i el supermercat Consum, situat al mateix mercat, també hi col·laborarà amb més aliments.

Rebost Solidari de Sabadell

Impulsat per l’Ajuntament i format per 26 entitats socials i religioses, la funció del Rebost va més enllà de l’emmagatzematge i la distribució d’aliments. Es tracta d’un projecte que ha establert una xarxa —entitats de caire solidari, voluntaris i Serveis Socials municipals—, que compta amb els instruments necessaris per a una millor coordinació i cooperació entre tots els agents implicats en el repartiment de queviures.

La detecció i el seguiment de les persones i/o famílies amb necessitats bàsiques la fan els Serveis Socials municipals que, en coordinació amb el Rebost, garanteixen una correcta utilització del servei. Així, el Rebost Solidari, a part de cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació i de nutrició, desenvolupa també una important funció de detecció i de canalització dels usuaris cap als Serveis Socials municipals.

10è aniversari del Mercat Central

La campanya “Una rosa per un aliment” se suma al conjunt d’accions que s’estan portant a terme enguany per commemorar el 10è aniversari de la reobertura del Mercat Central. Es tracta d'un edifici modernista de l’arquitecte sabadellenc Josep Renom, de l’any 1930, que es va reobrir el març de 2004 després d'un procés de rehabilitació integral, paral·lel a la remodelació dels carrers de l'entorn. Amb les obres, la construcció modernista es va adaptar a l’actualitat mantenint l'estructura de gran pòrtic, però alhora renovant les parades i modernitzant tots els serveis.