PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Setembre
2018

El Mescla’t 2018 reivindica els valors de diversitat i convivència davant qualsevol tipus de discriminació

Com a novetat, s’hi inclourà una zona gastronòmica de diferents països

El Mescla’t 2018 reivindica els valors de diversitat i convivència davant qualsevol tipus de discriminació

El proper 6 d’octubre tindrà lloc la quarta edició del Mescla’t, que acull una trentena d’activitats i que comptarà amb la participació d’una cinquantena d’entitats. La plaça del Dr. Robert, el racó del Campanar i el passeig de la plaça Major s’ompliran de propostes per reivindicar els valors de diversitat i convivència davant del racisme, la xenofòbia, l’homofòbia o qualsevol discriminació.

Com a novetat del Mescla’t 2018, enguany es faran activitats tant la setmana prèvia com la posterior en diferents espais de la ciutat. A més, el Mescla’t incorporarà una zona gastronòmica amb especialitats de diversos països que participen en l’activitat. El lema d’aquesta quarta edició tornarà a ser “Sabadell, compromesa amb el món”.

Avui, durant la presentació de la jornada, la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha destacat que

"El Mescla't és una oportunitat per ajuntar entitats, persones i una programació compromesa amb els drets de les persones i amb la igualtat a l'espai públic. És una forma mes d'anar demostrant que Sabadell és una ciutat compromesa. Així, el Mescla't esdevé un punt de trobada i de treball per entitats alhora que un espai de difusió per aquestes. Per tant, amb aquest treball de col·laboració entre l'Ajuntament i les entitats aconseguim tenir una programació en defensa dels drets que ocuparà un dels espais centrals de la ciutat el proper 6 d'octubre".

Un programa variat amb un objectiu comú

El programa de propostes és ampli i variat, amb l’objectiu comú de sensibilitzar el conjunt de la ciutadania per una igualtat que respecti totes les diferències. Entre les propostes hi ha activitats per a infants i joves i tot tipus de públic, tallers, dansa, músiques tradicionals, jocs, teatre, exposicions, col·loquis, i una mostra d’entitats, etc. Aquest any, a més, el públic podrà degustar plats típics de diferents països en la zona gastronòmica que s’instal·larà al Racó del Campanar. També destaquen al programa els concerts de cloenda, a càrrec de Can Canalla i d’Animal.

Organitzen el Mescla’t l’Ajuntament de Sabadell, el Consell de Solidaritat i Cooperació, i les Taules de Gènere, Feminismes i LGTBI, de Nova Ciutadania, de Creences i de Conviccions, del Poble Gitano i Entitats de Joventut. Tot plegat, amb la implicació d’una cinquantena d’associacions i el suport de diverses institucions i organismes.

Així mateix, cal destacar la tasca de la Comissió d’Entitats del Mescla’t, integrada per més 15 entitats representants de les diferents taules de treball, en què s’han acordat aspectes relacionats amb l’organització, els objectius de la celebració d’enguany, el lema i les diferents activitats de la jornada.