PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Març
2022

El Museu d’Art inaugura l’exposició “Artista i Dona”, amb motiu del Dia Internacional de la Dona

La mostra compta amb un espai dedicat a la pintora Rosa Nin Pairó, i un altre dedicat a l’obra “El soroll dels telers”

El Museu d’Art inaugura l’exposició “Artista i Dona”, amb motiu del Dia Internacional de la Dona

La commemoració del Dia Internacional de la Dona arriba al Museu d’Art de Sabadell (MAS) amb l’exposició “Artista i Dona”. La inauguració es farà demà dimarts, a les 7 de la tarda, al mateix museu. L’exposició compta amb un espai dedicat a la pintora Rosa Nin Pairó, i un altre dedicat a l’obra “El soroll dels telers”. Aquesta última ha estat duta a terme expressament per l’alumnat de batxillerat de l’Institut Vallès i està inspirada en les veus de dones del món tèxtil a Sabadell.

Amb aquesta mostra, el MAS se suma al treball iniciat per la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya per donar visibilitat i presència a les dones en els museus. Aquesta iniciativa posa èmfasi en oferir les lectures i els discursos de les col·leccions amb perspectiva de gènere i de diversitat sexe afectiva i LGTBI. D’entrada, aquest projecte inclou l’elaboració d’una llista de les dones artistes i les seves obres que es poden trobar en les col·leccions dels museus de la Xarxa.

El Museu d’Art de Sabadell participa en aquest nou mapa artístic català, posant nom i mostrant alguns dels treballs de més de seixanta dones artistes presents a la seva col·lecció. La major part d’aquestes artistes són dones contemporànies, de Sabadell o que tenen algun vincle amb la ciutat, però també hi ha noms anteriors als anys setanta del segle passat, i fins i tot alguna del segle XIX. Aquesta exposició és un primer pas per anar integrant les artistes dones en el macrorelat que forma la història de l’art.

Rosa Nin Pairó, tota una vida dedicada a l’art

La mostra és un homenatge a Rosa Nin Pairó, recentment desapareguda, pintora figurativa, dissenyadora i ceramista, especialitzada en retrat. La seva vinculació amb una ciutat tèxtil com Sabadell la va portar a experimentar amb el món del disseny de moda. Així, va presentar projectes per a diversos fabricants i també va col·laborar com a il·lustradora i redactora de moda al Diari Sabadell i la revista Modinform. 

El soroll dels telers

L’alumnat de segon de batxillerat artístic de l’Institut Vallès de Sabadell ha creat una peça a partir de la investigació duta a terme al voltant de la figura de la dona al tèxtil en l’àmbit familiar. La mostra visibilitza històries familiars sota l'aixopluc del passat industrial tèxtil de Sabadell. 

Més informació