PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Febrer
2021

El Museu d’Art presenta una exposició que despulla els arquetips de la masculinitat

Amb el títol de “L’home nu”, s’hi podrà veure del 10 de febrer al 6 de juny

El Museu d’Art presenta una exposició que despulla els arquetips de la masculinitat

El Museu d’Art de Sabadell (MAS) presenta l’exposició temporal “L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat”, que es podrà veure a la casa fàbrica Turull del 10 de febrer al 6 de juny, comissariada per Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola, i per Fina Duran historiadora de l’art i tècnica especialista en Patrimoni i Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d’una exposició amb perspectiva de gènere, organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu Abelló de Mollet del Vallès. Té per objectiu despullar l’home dels mites i les idees que l’han empresonat i trencar amb la visió binària del gènere, tot plantejant un concepte molt divers de les identitats.

Aquesta exposició s’emmarca en el programa de  treball per donar major visibilitat i presència a les dones en el museus, tot trencant la perspectiva heteropatriarcal que durant segles ha relegat la figura de la dona en l’art, en el marc d’un projecte més global que pretén oferir lectures i discursos de les col·leccions també en perspectiva de gènere i de diversitat sexeafectiva i LGTB.

Aquesta mostra forma part dels actes que l’Ajuntament organitza en relació amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Més informació