PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Juny
2022

El Museu d’Història de Sabadell participa en el projecte “TANIT” per difondre en línia el patrimoni arqueològic català

Onze centres museístics que integren l’Arqueoxarxa han col·laborat en aquesta iniciativa

El Museu d’Història de Sabadell participa en el projecte “TANIT” per difondre en línia el patrimoni arqueològic català

El dilluns 13 de juny, a les 17.45 h, es presentarà al Museu d’Arqueologia de Catalunya, a Barcelona, el projecte “TANIT. Col·lecció Nacional d’Arqueologia”. Es tracta d’una iniciativa en la qual han participat 11 museus catalans, entre els quals hi ha el Museu d’Història de Sabadell (MHS). “TANIT” és una base de dades per donar a conèixer i internacionalitzar els objectes més rellevants de les col·leccions arqueològiques catalanes. Per assistir a la presentació, cal confirmació prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 93 423 21 49.

L’objectiu d’aquesta eina, impulsada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Arqueoxarxa, és fer difusió en línia del patrimoni arqueològic català. La base de dades inclou 803 objectes d’onze equipaments museístics i presenta 1.215 imatges i 104 models 3D. També és la manera de rendibilitzar les línies de treball transversal impulsades pels museus en els darrers anys pel que fa a la digitalització 3D i a la normalització documental. Pel 2023, està previst incorporar uns 2.000 nous objectes.

En aquest projecte col·laboratiu han participat els 11 museus que integren l’Arqueoxarxa: el Museu d’Història de Sabadell, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu Comarcal de l'Urgell (Tàrrega), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Guissona, el Museu de Gavà, el Museu de Badalona, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès) i el Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter). Aquesta xarxa engloba la col·lecció arqueològica més gran de Catalunya i permet endinsar-se en la història de Catalunya des de la prehistòria fins a l’època moderna.

Es pot accedir a la nova base de dades “TANIT” des dels llocs web del Museu d’Història de Sabadell, del Museu d’Arqueologia de Catalunya i de l’Arqueoxarxa. El seu disseny incorpora elements intuïtius que faciliten la cerca i les diferents visualitzacions. La navegació per un objecte convida a continuar descobrint-ne nous a través de les peces relacionades. Això afavoreix la interrelació que es genera entre els diferents museus.