PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

06
Març
2020

El Museu d’Història exposa “Vull ser mestra”, peces que Rosario Duran va confeccionar el 1912

Es mostren del 8 de març al 19 d’abril, com a homenatge a la lluita de les dones d’arreu del món per fer-se visibles

El Museu d’Història exposa “Vull ser mestra”, peces que Rosario Duran va confeccionar el 1912

En el marc del Dia de la Dona Treballadora, l’Ajuntament presenta la mostra Vull ser mestra, que es podrà veure del 8 de març al 19 d'abril, al Museu d'Història de Sabadell (MHS).

En aquesta exposició es mostren tres peces de roba que Rosario Duran Roca va confeccionar l’any 1912, com a proves de l’examen a l’Escola Normal de Noies de Barcelona, amb l’objectiu d’obtenir el títol de mestra superior, el qual la facultava per fer de mestra de primària.

Es tracta d’una camisa i de dos mocadors. La camisa té la meitat dreta totalment elaborada, mentre que l’esquerra està per fer. Per la seva banda, els mocadors tenen cada un una mostra, l’un amb aplicacions de puntes d’agulla i l’altre amb la tècnica de Richelieu.

De Rosario Duran se saben poques coses. Se sap que va obtenir el títol de mestra en una època en què era poc habitual que una dona obtingués un títol superior. L’exposició és un petit homenatge a la lluita de les dones d’arreu del món, per avançar en la igualtat de drets i d’oportunitats entre homes i dones.