PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Març
2022

El Museu d’Història inaugura aquest dijous una exposició per commemorar el centenari de l’entitat El Ciervo

Es podrà visitar fins al proper 24 d’abril

El Museu d’Història inaugura aquest dijous una exposició per commemorar el centenari de l’entitat El Ciervo

El dijous 17 de març, a les 18.30 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “El Ciervo: cent anys d’història" a la sala d’actes del Museu d’Història. Aquesta exposició temporal, que commemora el centenari de la Societat Coral Recreativa El Ciervo, estarà disponible fins al diumenge 24 d’abril.

L’exposició fa un recorregut al llarg dels 100 anys d’història d’ El Ciervo mitjançant imatges i una col·lecció d'objectes referent a les diferents seccions que s'han anat creant, algunes de les quals han deixat la seva petjada a la ciutat.

La història de l’entitat va començar el 4 de juliol de 1921, quan un grup d’obrers del barri de Gràcia, clients habituals del cafè “El Paralelo”, van decidir fundar una entitat per fomentar la música coral, inicialment sota el nom d’“Anís del Ciervo”. Al novembre d’aquell mateix any, es va iniciar la construcció del local social a un terreny propietat de Ramón Mariné, al carrer Viladomat cantonada amb Roger de Flor. L’arquitecte responsable del projecte va ser Josep Renom i Costa.

Posteriorment, el 8 d’abril de 1922, en una reunió de 36 socis es va constituir la “Sociedad Coral Recreativa El Ciervo” com una entitat apolítica i arreligiosa. Aquí van ser escollits el primer president, Josep Jané, i els membres de la Junta Directiva. 

El MHS vol ser present a la ciutat per explicar la història a través dels seus actors socials. Aquesta voluntat es tradueix en l’obertura del Museu als aspectes participatius, com és la col·laboració amb diverses entitats de la ciutat per acostar la història i la cultura popular als sabadellencs i sabadellenques.

Més informació