PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Octubre
2020

El Museu d’Història organitza un itinerari per conèixer l’origen de Sabadell i històries del riu Ripoll

Serà aquest diumenge i ja hi ha la inscripció completa i tancada

El Museu d’Història organitza un itinerari per conèixer l’origen de Sabadell i històries del riu Ripoll

El proper diumenge, 18 d’octubre, el Museu d’Història organitza un itinerari pel rodal que té per objectiu conèixer el bressol de Sabadell i diverses històries que han tingut com a protagonista el riu Ripoll. Duu per títol Els orígens de Sabadell. Un riu d’històries. Atès l’aforament reduït a causa de la pandèmia, la inscripció ja està completa i tancada.

Els ciutadans que seguiran l’itinerari podran descobrir què hi havia a Sabadell abans del naixement de la vila, el passat remot i els vestigis que en resten. Per exemple la capella de Sant Nicolau, una petita part de l’edifici que va polaritzar la vida pietosa de Sabadell dels segles XI-XIV i que duia per nom Sant Feliu d’Arraona, abans del trasllat de la parròquia a l’altra banda del Ripoll, on és ara.

També podran observar el turó d’Arraona, entre els rius Ripoll i Tort, on es va aixecar la torre del mateix nom avui desapareguda. El castell d’Arraona va ser un dels elements fundacionals del municipi de Sabadell. Era l’enclavament dels poders feudals delegats del comte de Barcelona en aquesta zona del Vallès i apareix documentat per primera vegada el 1049.

Des del pla de Sant Nicolau també es podrà contemplar a vista d’ocell l'horta Major, una horta en la qual se segueixen cultivant verdures i hortalisses i que, pels documents conservats, se sap que almenys funciona des del segle XIII, tot i que podria ser anterior. L’horta Major va ser el principal espai agrari regat de la ciutat i està íntimament lligat a la història de la vila de Sabadell.