PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Juliol
2016

El Museu d’Història organitza un itinerari per tres espais de la Guerra Civil a Sabadell

En el marc dels 80 anys de l’inici de la Guerra Civil espanyola.

El Museu d’Història organitza un itinerari per tres espais de la Guerra Civil a Sabadell

 El diumenge 17 de juliol, a les 11 del matí, el Museu d’Història de Sabadell (MHS) durà a terme un recorregut gratuït per diferents espais de la ciutat relacionats amb el sagnant conflicte que va colpir la societat sabadellenca, catalana i espanyola entre els anys 1936-1939. Per seguir aquest itinerari guiat cal fer la reserva prèvia al MHS (tel. 93 727 85 55).

A Sabadell es conserven molts espais, edificis i construccions d’aquest període i alguns són força desconeguts per a la població. En aquesta ocasió es visitaran tres punts relacionats amb la indústria aeronàutica de guerra i l’enclavament estratègic de l’aeròdrom militar de Sabadell.

En primer lloc, es visitarà l’arsenal i polvorí de l’aeroport de Sabadell, una construcció militar que es va bastir entre finals del 1936 i els primers mesos de 1937 sota el camp de vol, per armar i emmagatzemar les bombes i munició per a l’aviació. L’aeròdrom de Sabadell fou la base operativa dels caces Polikarpov I-15 –popularment coneguts com els xatos– de les forces aèries de l’exèrcit republicà, els quals també es fabricaven a la ciutat. Es tracta d’un punt patrimonial museïtzat en col·laboració amb AENA, el qual forma part dels Espais de Memòria del Memorial Democràtic de Catalunya.

El segon punt serà la fàbrica de Baygual i Llonch. Situada al barri de Can Feu, aquesta fàbrica tèxtil no es va arribar a estrenar com a tal perquè va esclatar la guerra i va ser confiscada ràpidament. Allà es van instal·lar, a finals de l’any 1936, els Tallers de l’Aviació Naval de la SAF 3-16, amb la missió de construir les diferents parts dels avions xatos. La fàbrica era coneguda com l’“Aeronàutica Naval”. Les diferents parts i peces dels avions Polikarpov I-15 que s’hi fabricaven es portaven als tallers i hangars de l’aeròdrom per fer-ne l’acoblament i els ajustament finals.

Finalment, es podran visitar restes de la garita de vigilància de Can Gambús. Situada dalt del serrat de Can Gambús, es conserven les restes arqueològiques del que havia estat una garita de vigilància d’una petita unitat de soldats que tenia per missió vigilar la caseta de l’emissora de ràdio d’un Grup de Protecció de Vol de la DECA (vigies que alertaven d’avís d’atac i que estaven militaritzats per a la Defensa contra Aeronaus).

L’itinerari requereix l’ús de vehicles particulars per poder fer els desplaçaments als tres punts del recorregut. La durada serà dues hores i mitja, aproximadament. El punt de trobada s’indicarà quan es formalitzi la inscripció.