PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Novembre
2022

El Nadal es tornarà a viure amb força enguany a Sabadell

Torna el Calendari d’Advent, el Somriu al Nadal oferirà més de 50 representacions i hi haurà un espai per fer-se fotos amb el Llaminer

El Nadal es tornarà a viure amb força enguany a Sabadell

Les fonts i els llums del renovat passeig de la Plaça Major s’incorporen com a element festiu i hi haurà il·luminació i decoració a tota la ciutat

La llum, la màgia i la il·lusió seran novament protagonistes del Nadal a Sabadell. La ciutat viurà intensament les festes amb un programa ple de propostes per a tota la família i amb decoració al llarg i ample del municipi. Tot plegat serà possible comptant amb la col·laboració de nombroses entitats i patrocinadors, que s’han implicat en la celebració i que contribuiran a portar el Nadal arreu.

Entre les novetats, i atès el gran èxit de l’any passat, l’espectacle Somriu al Nadal amplia fins a 52 el nombre de passis tot incorporant nous personatges i alguna nova cançó. Així mateix el Llaminer, que ja es deixarà veure en l’encesa de llums que dona el tret oficial de sortida del programa de Nadal, comptarà durant les festes amb un espai de photocall a la façana lateral de l’Ajuntament perquè infants i famílies es puguin fer fotos amb ell.

D’altra banda, la làmina d’aigua, les fonts i els llums del renovat passeig de la Plaça Major s’incorporen com a element festiu. De fet, tot el projecte artístic que l’any passat es va estrenar a l’entorn de l’Ajuntament per convertir les places del Dr. Robert i de Sant Roc en punt neuràlgic de la decoració i programació nadalenques s’amplia, començant ja al Passeig de la Plaça Major i arribant després de passar per l’Ajuntament fins a la plaça del Gas, on es preveuen diferents elements propis del Nadal com la Fira d’Artesans FANSA, entre altres propostes.

Triple encesa i decoració a tota la ciutat

L’encesa de llums que tradicionalment inicia la programació a la ciutat tindrà lloc el dissabte, 26 de novembre i comptarà amb una triple ubicació: a les 18 h al Racó del Campanar, al centre; a les 19 h a la plaça del Pi, al nord; i a les 20 h a la plaça de la Creu de Barberà, al sud. L’acte, a més d’inaugurar la il·luminació, servirà per rebre el Llaminer, que arriba a la ciutat per preparar-se per al Calendari d’Advent.

A cada punt de l’encesa hi haurà un arbre gegant decorat. En aquesta ocasió, al costat dels arbres s’ubicaran vagons de tren perquè la ciutadania s’hi pugui fotografiar i que va en concordança amb la imatge i l’eslògan del programa nadalenc d’enguany: “Agafa el tren del Nadal”.

En aquesta edició, els rètols lluminosos amb les lletres SABADELL, ubicats a l’entorn dels tres arbres, són nous. Els anteriors rètols s’aprofitaran i es posaran a les entrades de la ciutat per la plaça del Mil·lenari, la ctra. de Terrassa (rda. de Jean Monet) i ctra. de Bellaterra (al costat del teler), de manera que en total hi haurà sis rètols gegants lluminosos amb el nom de la ciutat a diferents ubicacions.

Aquest 2022 hi haurà més de 700 elements d’enllumenat a una vuitantena de carrers i places dels eixos comercials. Una il·luminació a càrrec de les associacions de comerciants, amb el suport de l’Ajuntament. Així mateix, gràcies a diversos patrocinis, s’il·luminen l’avinguda de Francesc Macià i el carrer de la Indústria.

Amb la col·laboració d’entitats, s’il·luminaran 12 arbres als carrers del Claustre (el Poblenou), de Sant Isidor (Can Rull) i del Romaní (Can Deu); al parc del Nord, al costat de l’estació de FGC; i a les places de Cristóbal Ramos (Torre-romeu), de les Termes (les Termes), de Picasso (Espronceda-Campoamor), dels Doctors Banting i Best (els Merinals), del Treball (Gràcia), del Primer de Maig (Can Puiggener), de la Creu Alta (Creu Alta) i de la Sardana (Covadonga). En aquest darrer cas, el de la plaça de la Sardana serà l’Arbre de les Capacitats, que s’encendrà el 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i en el marc del Programa Som Capaços, de commemoració d’aquesta jornada.

Així mateix, al marge dels de la plaça del Pi, la Creu de Barberà i el Racó del Campanar/passeig de la Plaça Major, i gràcies a diferents patrocinis, es col·locaran arbres gegants decorats a les places d’Espanya (Torreguitart), Còrdova (Can Llong) i Catalunya (Eix Macià).

Projecte artístic als entorns de l’Ajuntament

Els entorns de l’Ajuntament tornaran a ser un dels punts centrals de les festes. El Pessebre Gegant, que ja s’està construint, tornarà a lluir des del 26 de novembre fins al 6 de gener a la plaça de Sant Roc, de la mà de l’Agrupació de Pessebristes. A aquesta plaça s’il·luminaran les façanes de l’Ajuntament, l’Ateneu, l’Església de Sant Fèlix i altres edificis, tot creant una atmosfera que es complementarà enguany amb la projecció de formes i colors al terra al tram final del passeig de la Plaça Major.  

A l’altra banda de l’edifici consistorial, a la plaça del Dr. Robert, s’instal·larà la Fira de Santa Llúcia, que va renovar casetes l’any passat i estarà oberta del 25 de novembre al 22 de desembre, tot reforçant el seu caràcter inspirat en els mercats de Nadal europeus. 

Pel que fa al Calendari d’Advent, a la façana de l’Ajuntament de Dr. Robert, funcionarà de l’1 al 24 de desembre com un autèntic calendari, cada dia a les 18.30h., per preparar l’arribada de la Nit de Nadal.

I també a la plaça del Dr. Robert, del 27 de desembre al 4 de gener, tornarà el Somriu al Nadal, una producció 100% local, les cançons del qual es podran escoltar a Spotify i que té la particularitat que, malgrat en tots els passis la història que s’explica és la mateixa, les accions, personatges i números musicals van canviant. Per tant, s’arribaran a oferir 52 espectacles diferents.

En aquest marc, el photocall del Llaminer, ubicat al lateral de l’Ajuntament que dona al Racó del Campanar, s’obrirà després de les actuacions del Calendari d’Advent i de l’últim passi diari del Somriu al Nadal perquè la ciutadania es pugui fer fotos de record amb aquest i altres personatges.

Entre les novetats, i al marge de la incorporació del renovat passeig de la Plaça Major com a element festiu, el carrer de l’Advocat Cirera comptarà amb una decoració especial com a guia fins a arribar a la plaça del Gas, on serà la FANSA i on també hi haurà una caseta de menjar nadalenc i diferents activitats lúdiques.

Postal de Nadal

En aquesta edició, amb la voluntat de reforçar encara més la màgia de les festes, s’ha editat una Postal de Nadal on els infants i la ciutadania en general podran escriure els seus desitjos per després col·locar-la als seus arbres o com a element decoratiu. Les postals es podran recollir a equipaments municipals com l’Ajuntament, el Sabadell Atenció Ciutadana, centres cívics o biblioteques.

Carrilet de Nadal, Trenet del Parc i Fira d’Atraccions

El carrilet de Nadal, que durant les vacances escolars recorrerà els eixos comercials de nord a sud i a la inversa, torna aquestes festes. S’hi podrà pujar en una parada i baixar a la següent. Les parades es faran a l’avinguda de Matadepera, pl. del Dr. Robert, Parc Central, Rambla i pl. del Pi. Els viatges seran gratuïts amb un màxim de 60 persones per trajecte.

També durant el Nadal, el Trenet del Parc de Catalunya estarà en funcionament, amb una decoració especial com a seu del carter reial.

I al Parc Central del Vallès, s’instal·larà una Fira d’Atraccions que funcionarà en diferents jornades al llarg del mes de desembre.

Múltiples activitats culturals

El Nadal es viurà als diferents equipaments, entre els quals a les biblioteques municipals, que organitzen diverses propostes relacionades amb les festes. L’Estruch impulsarà una nova sessió de Circ En família. La Faràndula acollirà l’Oratori de Nadal de Johann Sebastian Bach, organitzat per la Coral de Belles Arts, i l’Orquestra Simfònica del Vallès protagonitzarà el seu tradicional festival de valsos i danses a La Faràndula.

Propostes que es sumaran a la Gala del 40 anys dels Amics de l’Òpera de Sabadell, al Projecte Schubert de Joventuts Musicals i al concert de Sant Esteve de Sabadell Sardanista, previstos al desembre als teatres municipals. Sense oblidar les representacions de les dues propostes d’Els pastorets, a càrrec de Joventut de la Faràndula i del Teatre Sant Vicenç, que arribaran des de mitjan desembre i fins al 8 de gener.

Activitats esportives

El programa de Nadal preveu diferents propostes esportives organitzades per les entitats, entre les quals el Top Bàsquet Ciutat de Sabadell, organitzat pel Club Esportiu Escola Pia; el Torneig Benjamí Memorial Manuel Luque - Alex Gallardo, impulsat pel Can Rull Rómulo Tronchoni i les curses de Sant Esteve i de Cap d’Any, a càrrec de la Joventut Atlètica Sabadell i de We Run Team Vallès, respectivament.

L’arribada dels Reis d’Orient

L’Ambaixador de Ses Majestats s’instal·larà un any més a la Casa Duran. Hi arribarà del 26 de desembre al 4 de gener, de la mà de Sabadell Comerç Centre.

A partir del dia 27 i fins al 4 de gener hi haurà carters reials al Centre Cívic de la Creu de Barberà i a l’estació del Trenet del Parc Catalunya, que s’aniran distribuint en horaris de matí i tarda segons el dia.

Del 2 al 4 de gener, la Fira Sabadell acollirà la Fira Reial, mostrant al públic tots els preparatius de l’arribada dels Reis.

I el 5 de gener, la Cavalcada, amb el seguici dels Tres Reis d’Orient, tornarà a recórrer els carrers de la ciutat, en aquesta ocasió de nord a sud. 

Tota la programació de Nadal es podrà seguir al web: sabadell.cat/nadal