PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  25
  Octubre
  2018

  El nou reglament del Cementiri introdueix millores per adaptar-se a les noves necessitats

  Adapta la normativa a la realitat actual i introdueix novetats com nous terminis de concessió de sepultures o facilitats per a la transmissió dels drets funeraris

  El nou reglament del Cementiri introdueix millores per adaptar-se a les noves necessitats

  El nou Reglament del Cementiri municipal, que ha passat per l’aprovació inicial al Ple d'Octubre, adapta la normativa del servei a les necessitats actuals, facilita la gestió de l’equipament i vetlla pel seu bon funcionament.

  Amb el nou Reglament es podran fer concessions de sepultures tipus nínxol per 15 o 30 anys (fins ara només se’n poden fer per 30) i de sepultures monumentals per 20 o 50 anys (fins ara només és per 50). Així mateix, entre altres mesures per facilitar la transmissió del drets funeraris, s’amplia el grau de parentiu per a aquesta transmissió de parents de segon a quart grau. També es millora la definició de conceptes i instal·lacions funeràries i s’incorpora la regulació dels futurs espais destinats a cendres.

  El Reglament del Cementiri preveu diversos àmbits relacionats amb aquest servei públic pel que fa a la inhumació, exhumació i trasllats funeraris (la incineració té el seu propi Reglament aprovat l’any 2008). En aquest sentit, regula els drets i deures de la ciutadania, les condicions d’ús del servei i tot allò relacionat amb el dret funerari i les concessions administratives de les sepultures. El text actualitza la normativa aprovada al desembre de 2002, modificada puntualment els anys 2005 i 2009.

  Tal com explica el regidor de Salut, Ramon Vidal,

  “amb la proposta que avui presentem, volem posar al dia el Reglament per tal de donar una millor resposta a les necessitats actuals de la ciutadania. Amb els canvis en els terminis de concessió de les sepultures, les mesures per facilitar la transmissió de drets o la regulació dels futurs espais de cendres, el reglament s’adapta a la realitat d’avui, facilitant alhora la gestió de l’equipament”.

  La redacció del nou Reglament es va iniciar amb la creació d’una Comissió d’estudi. El procés, d’acord amb l’article 133.1 de la Llei 39/2015, de l’1 d’octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques, ha inclòs una primera fase de consulta pública en línia per recollir suggeriments i propostes. S’han fet reunions de treball, sessions informatives amb les vocalies d’enterrament, entitats i grups municipals Un cop redactat l’esborrany, s’ha fet una nova fase d’audiència pública. La proposta ha arribat al Ple després que s’hagin estudiat i valorat les aportacions fetes i que el text hagi estat validat per la Comissió d’estudi.

  En cas de ser aprovat de manera inicial, es farà tot el procediment d’exposició pública del Nou Reglament i al·legacions fins arribar-ne a l’aprovació definitiva.

  Categories Serveis Funeraris Tags cementiri, reglament