PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Novembre
2017

El nou Servei d’Atenció i Orientació de Drogues respondrà als joves qüestions sobre el consum i efectes de les drogues

Es troba a l’Oficina Jove i també donarà suport i orientació a les famílies i a diferents professionals

La ciutat compta amb un nou recurs per orientar i donar suport fonamentalment a la població jove en qüestions relacionades amb el consum i els efectes de les drogues. Es tracta del Servei d’Assessorament i Informació de Drogues (SAID), que neix amb la voluntat de donar resposta als dubtes o inquietuds que puguin tenir els adolescents i joves a l’entorn d’aquestes substàncies: tant els que en consumeixen com els que no. El servei està situat a l’Oficina Jove del Vallès Occidental Sabadell.

El SAID respon a la necessitat de tenir a la ciutat un servei d’atenció per a als nois i noies que s’inicien en el consum o bé els que en són consumidors però que fins ara no perceben aquest consum com a problemàtic. Així mateix, el nou Servei donarà suport a les famílies i a altres professionals i recursos relacionats amb joventut o adolescència.

Amb la creació del SAID, es materialitza una de les principals accions derivades del Pla Local de Drogues de Sabadell (PLDS). En l’elaboració del Pla, els diferents col·lectius participants van manifestar la necessitat de crear un servei per a les persones a les quals el consum de substàncies addictives no els havia generat fins ara conseqüències de gravetat.

Així ho ha manifestat el regidor de Salut, Ramon Vidal, durant la presentació avui del nou servei. Vidal ha afegit que “el SAID respon a la necessitat de disposar d’un servei per resoldre interrogants quan el consum de substàncies encara no es percep com a problemàtic. És un servei al qual pots adreçar-te tant si en consumeixes com si no”.

D’altra banda, la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha manifestat que el nou servei “detectarà necessitats i establirà vincles de confiança amb els joves i sobretot esdevindrà un servei que els proporcionarà informació per apoder-los en la seva presa de decisions de manera autònoma i amb tota la informació disponible”.

La tasca del SAID complementarà la que, en matèria de drogues, ja porten a terme l’Assessoria de Salut de Sabadell Atenció Jove i el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CASD), com també el conjunt d’activitats que es duen a terme a la ciutat en l’àmbit de la prevenció. Així mateix, el SAID representa un nou avenç en el desplegament del Pla Local de Joventut, que aposta per consolidar els serveis d’acompanyament i orientació adreçats a la població jove.

La posada en marxa del Servei compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Sobre el nou servei, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga, ha assenyalat que “com a govern de canvi hem elaborat durant la primera part del mandat una sèrie de plans estratègics, amb un esperit de transformació social. I ara, comencen a visualitzar-se les accions establertes en aquests plans, com per exemple aquest nou servei”.

Què farà el SAID?

El nou Servei d’Assessorament i Informació de Drogues informarà i orientarà sobre el consum d’aquestes substàncies i dels riscos associats, donant atenció tant a joves com també a les famílies i als professionals relacionats. També informarà dels recursos disponibles al territori en aquest àmbit i podrà detectar casos de risc. En aquest sentit, treballarà en coordinació amb diferents recursos i serveis, facilitant-ne la derivació si es considera necessari.

Així mateix, el SAID serà l’instrument que permetrà dinamitzar bona part de les accions derivades del Pla Local de Drogues, que posa un especial accent en les actuacions comunitàries i preventives. I és que el PLDS planteja el consum no només com una relació entre una persona i una substància addictiva, sinó també com una pràctica o patró de comportament social. D’aquí la importància de les iniciatives de suport individual però també les de caire comunitari i col·lectiu, en què el SAID tindrà una especial incidència.

Atenció personalitzada i flexible

Per cobrir tots els seus objectius, la tasca del Servei d’Assessorament i Informació de Drogues serà descentralitzada. El SAID tindrà un espai d’atenció presencial a l’Oficina Jove del Vallès Occidental Sabadell –al carrer de Blasco de Garay, 19– i amb un horari estable els dimarts i dijous. Alhora, hi haurà la possibilitat de pactar visites o consultes en altres franges segons la necessitat de l’usuari o usuària. L’atenció és individualitzada i confidencial.

Així mateix, el SAID es desplaçarà als barris tant per mantenir reunions amb agents clau en matèria d’atenció o prevenció com per organitzar activitats o, si escau, atendre consultes. Per contactar amb el SAID es pot fer també al 680 402 795 (telèfon o WhatsApp) o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..