PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Febrer
2018

El Parc Agrari de Sabadell viu aquest diumenge un matí festiu en què es plantaran arbres i plantes aromàtiques

Inclourà la 10a Festa del Parc Agrari i l’11a Festa de l’Arbre

El Parc Agrari de Sabadell viu aquest diumenge un matí festiu en què es plantaran arbres i plantes aromàtiques

El diumenge 11 de febrer tindrà lloc la 10a Festa del Parc Agrari, que inclou l’11a Festa de l’Arbre, organitzades per l’Ajuntament de Sabadell i la Unió Excursionista de Sabadell (UES), amb el suport de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i la Sociedad Española de Ciencias del Suelo (SECS). Serà de 10.30 a 13.30 h, a la finca del Parc Agrari de Sabadell. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom i tindrà lloc el mateix dia al punt de recepció. Es recomana portar guants, roba i calçat adequat.

Durant la festa es plantaran arbres i plantes aromàtiques i hi haurà un taller de coca i xocolata ecològica, animació amb els Gegants del Rodal i els Gegants de la Creu Alta, jocs, concurs de dibuix infantil, demostració de cuines solar, entre altres propostes. A més, es farà dues visites guiades per conèixer els sols del Parc Agrari.

A la festa s’hi ha convidat també els centres públics i privats de primària, secundària, educació especial i escoles bressol de la ciutat, les AMPA i les entitats de lleure.

11a Festa de l’Arbre de la UES

La Festa de l'Arbre de la UES va començar arran de les reeixides plantades del centenari de l'excursionis­me sabadellenc. Vol ser una ocasió anual perquè els sabadellencs celebrin el seu compromís amb la defensa de la natura i del rodal.

Amb aquesta plantada al Parc Agrari de Sabadell, la UES posa el seu gra de sorra, d’una manera festiva i ben positiva, per plantar cara a les amenaces del creixement sense fre, del Quart Cintu­ró, del canvi climàtic.

Un Parc Agrari amb 580 hectàrees

Sabadell compta des del 2005 amb un Parc Agrari, que té com a finalitat garantir el manteniment de l’agricultura, de manera que sigui productiva i viable econòmicament, a més de fer possible la preser­vació d’un paisatge de gran qualitat, amb camps i boscos que tenen importants funcions socials, pa­trimonials i culturals.

El Parc Agrari de Sabadell té prop de 580 hectàrees de superfície, de les quals un 80% són de propietat privada. Entre les activitats que actualment ja s'hi duen a terme hi ha el foment de productes autòc­tons, com la mongeta del ganxet o el vi Arraona, l'assessorament als professionals del sector, les ac­tivitats pedagògiques i la divulgació de les activitats agrícoles.