PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Mai
2018

El Parc Taulí estrenarà el 2019 dues noves plantes d’hospitalització amb 72 llits al frontal de la Gran Via

El termini previst d’execució de les obres és de 15 mesos

El Parc Taulí estrenarà el 2019 dues noves plantes d’hospitalització amb 72 llits al frontal de la Gran Via

El Parc Taulí estrenarà, el 2019, dues noves plantes d’hospitalització, que ja s’han començat a construir sobre l’actual bloc del Servei d’Urgències, en l’anomenat Projecte Frontal Gran Via. Seran 72 nous llits que tindran la principal finalitat d’agilitzar l’ingrés hospitalari dels pacients atesos al Servei d’Urgències.

El projecte s’ha presentat avui en una roda de premsa presidida per l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, el gerent de l’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària Barcelona del Servei Català de la Salut (CatSalut), Lluís Franch, i el president del Parc Taulí, Modesto Custodio.

Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Acciona, inclouen l’execució de dos projectes que han estat presentats pel director general, Joan Martí: d’una banda, l’esmentat projecte Frontal Gran Via, que també inclou una planta tècnica d’instal·lacions i, d’altra banda, el Projecte de canvi de la coberta del Bloc Quirúrgic Central, que es troba tot just al costat. Martí ha explicat, també, que gràcies a les obres millorarà l’eficiència energètica de l’edifici.

Les dues plantes d’hospitalització sumaran una nova superfície construïda de 2.114 metres quadrats, amb espai per 18 habitacions per planta- 72 llits i les seves respectives àrees de suport.

Gràcies a aquests nous espais, els pacients que passen més hores a l’espera de ser ingressats a planta, especialment a les èpoques de més pressió assistencial, podran disposar molt abans d’un llit en un espai propi d’hospitalització. El Servei d’Urgències del Parc Taulí atén una mitjana diària de 398 pacients, que a les èpoques de més demanda pot arribar a les 500 assistències diàries.

Cost de les obres

Les obres tenen un cost de 4.433.129 euros, que són finançats per una aportació directa de capital de l’Ajuntament de Sabadell, als quals s’hi han de sumar 1.081.569 euros de cost de l’equipament dels nous espais, que seran finançats pel CatSalut. En aquest sentit, Lluís Franch ha manifestat la seva satisfacció “per poder treballar amb aquestes fórmules de col·laboració, al costat de l’Ajuntament de Sabadell”.

Per la seva banda, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assenyalat que

“avui és un bon dia perquè ja veiem la grua i ja han començat les obres. S'ha complert un compromís que és fruit d'una col·laboració entre institucions per millorar el servei a la ciutadania. La voluntat del govern municipal ha estat dedicar els diners del superàvit a una prioritat absoluta per la ciutat: l'atenció sanitària”.

Maties Serracant ha afegit, a més, que

"el compromís i la col·laboració institucional van més enllà de les noves urgències, s'estén a la construcció del CAP Can Llong, ja en procés de redacció, i a l'elaboració d'un Pla director del Taulí, previst  per iniciar-se al 2020".

El president del Parc Taulí, Modesto Custodio, ha agraït a ambdues institucions la seva implicació en fer realitat aquest projecte que contribuirà a oferir un millor servei a la ciutadania. Properament es podrà fer el seguiment en directe de l’evolució de les obres per webcam, mitjançant el web del Parc Taulí.