PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
Desembre
2014

El passeig de la Plaça Major incorporarà nous elements un cop es retirin les parades de la Fira de Santa Llúcia

El proper 5 de gener es preveu obrir de manera definitiva l’espai reservat del Racó del Campanar

Coincidint amb la retirada de la Fira de Santa Llúcia, el proper dimarts 24, i un cop estigui alliberat l’espai que ara ocupen les casetes, està previst que a partir del proper 29 de desembre es col·loquin jardineres plantades al passeig de la Plaça Major. Concretament, es posaran un total de 16 jardineres de pedra artificial a la part sud del passeig, entre el carrer del Mestre Rius i el carrer del Pedregar.

A més, tal com estava previst i amb la voluntat de millorar encara més la senyalització informativa de l’àmbit d’espai compartit, aquests dies s’han col·locat uns adhesius antilliscants als passos naturals del Passeig, que informen als vianants que es tracta d’un espai compartit amb vehicles autoritzats.

En paraules del tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso:

d’aquesta manera fem un espai molt més amable que està millorant de manera progressiva. De fet, entenem que el passeig és un espai que s’ha d’anar enriquint i que ho farà encara més amb la implantació de la pèrgola i l’element d’aigua. Així, tindrem un passeig i un Centre de ciutat amb un elevat valor artístic que sobretot guanyarà quan la ciutadania el vagi ocupant tal i com ha passat aquests dies amb la Fira de Santa Llúcia o la pista de gel.

A hores d’ara quests adhesius ja es poden veure a les entrades i sortides, des del passeig de la Plaça Major, dels carrers del Pedregar, del Metres Rius, de la Palanca i carrer de la Rosa.

La mateixa informació es pot trobar també ens uns tòtems ubicats des del carrer d’Alfons XIII cantonada amb la Rambla i a les confluències del Passeig amb el carrer del Pedregar, de la Palanca, el passeig de Manresa i la plaça de l’Àngel.

D’altra banda, el proper 5 de gener es preveu obrir de manera definitiva l’espai reservat del Racó del Campanar, atès que la gespa que es va plantar a finals d’octubre ja haurà pogut arrelar bé i ja compta amb la col·locació definitiva de l’escultura d’en Tapies, la Gran Campana.

Pel que fa a la part nord del passeig de la Plaça Major, l’espai que fins al proper dia 11 de gener ocuparà la pista de gel, també lluirà jardineres un cop es desmunti la pista. En total es col·locaran 12 jardineres amb heures i boix.

També a mitjan gener està previst acabar d’instal·lar bandes de senyalització podotàctil i la plantació d’arbustives als escocells dels arbres del passeig i a les jardineres del passeig de Manresa.

De la mateixa manera, per tal de minimitzar l’impacte de les tanques d’obra de l’estació dels FGC, estudiants de l’escola Illa han realitzat una proposta de disseny amb diversos motius i de color que donaran un altre aspecte a aquest espai en espera de la seva configuració definitiva.

Tal i com ha explicat el director de l’Escola Illa, Agustí Hurtado,

els alumnes han fet una proposta d’intervenció urbana per embellir els diferents espais d’obra que encara resten al passeig. S’ha fet mitjançant un conveni de pràctiques i als alumnes els ha servit per treballar sobre la realitat, fet que els aportarà experiència al seu currículum. Un honor i una molt bona experiència que partia del concepte del passeig com un espai d’àgora.

Quan acabin aquests treballs faltaran encara elements singulars per col·locar al Passeig, com és el cas de la peça artística d’Alfons Borrell, o l’element d’aigua. Ambdós es col·locaran previsiblement a finals  del 2015.

D’altra banda, els treballs subterranis del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya continuaran el seu procés i ben aviat s’iniciaran les obres del vestíbul de l’estació.