PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
abril
2014

El període de preinscripció a les escoles bressol públiques de la ciutat serà del 5 al 16 de maig

Les famílies que desitgin portar els fills i filles a una escola bressol pública de Sabadell podran fer la preinscripció entre el 5 i el 16 de maig

Les famílies que desitgin portar els fills i filles a una escola bressol pública de Sabadell podran fer la preinscripció entre el 5 i el 16 de maig. Per al curs 2014-2015, la ciutat comptarà, un any més, amb 12 centres públics de 0 a 3 anys: 11 de municipals i 1 de la Generalitat. Per tal de facilitar als pares i mares la presa de decisions a l’hora d’escollir el seu centre, així com perquè puguin disposar de tota la informació possible, les escoles bressol han previst jornades de portes obertes. També s’han posat en marxa altres accions informatives.

Avui, en roda de premsa, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha explicat que “les escoles bressol desenvolupen una doble tasca a la nostra societat: d’una banda, col·laboren amb les famílies a l’hora de conciliar la vida laboral i la familiar i, d’altra, tenen una transcendència educativa de primer ordre, com demostren diversos estudis”. Així mateix, Burgués ha subratllat que “des de l’Ajuntament treballem per oferir amb aquests centres un servei de qualitat, flexible i a l’abast de totes les famílies”.

Les jornades de portes obertes de les escoles bressol públiques de la ciutat tindran lloc durant aquest mes d’abril. Les dates previstes són:

ESCOLA

DIA

CEIF Andreu Castells

26 d'abril

CEIF Arraona

9 d'abril

EBM Calvet d’Estrella

25 d'abril

CEIF Can Llong

7 i 9 d'abril

CEIF Can Puiggener

26 d'abril

CEIF Creu Alta

8 i 10 d'abril

CEIF El Vapor Buxeda

26 d'abril

CEIF Espronceda

12 d'abril

EBM Joan Montllor

23 d'abril

CEIF Joaquim Blume

29 d'abril

EBM La Romànica

26 d'abril

Llar d’infants Els Àngels

7 d'abril

Per a més informació, cal adreçar-se als centres.

D’altra banda, s’ha enviat una comunicació a totes les famílies amb infants d’entre 0 i 3 anys amb les principals dades del procés de preinscripció, informació sobre els centres i les jornades de portes obertes.

Blogs de les escoles i web

Així mateix, aprofitant les possibilitats de les noves tecnologies i el fet que moltes de les famílies són usuàries habituals d’aquests mitjans, s’han impulsat una sèrie d’eines consultables per Internet, que donaran servei tant durant el procés de preinscripció com al llarg de tot el curs. En aquest sentit, aquesta mateixa setmana s’ha posat en marxa un blog de les escoles bressol municipals (https://ebmsabadell.blogspot.com.es/), on es pot trobar un bloc específic de cadascuna. Amb aquesta acció, es vol promocionar i donar a conèixer de forma directa i visual les activitats i projectes que duen a terme els centres municipals de 0 a 3 anys, ampliant així la informació i el coneixement per part de les famílies de tot allò que realitzen les escoles dels seus fills i filles. 

D’altra banda, al web www.sabadell.cat/educacio es va estrenar fa pocs dies un espai propi de les escoles bressol (https://ca.sabadell.cat/educacio/p/201112213252_cat.asp), on es pot consultar tota la informació, més administrativa, que necessiten les famílies per conèixer com funcionen, on estan ubicades les escoles bressol, el preu, els serveis complementaris i com formalitzar les preinscripcions i/o les matrícules. Així com tota la resta d’informació que pot ser d’interès per a les famílies.

Concretament els apartats del web són:

-         Projecte pedagògic

-         Descripció dels equipaments

-         Organització i funcionament (Com ens organitzem)

-         Serveis

-         Activitats amb famílies

-         Altres enllaços (actualment Preinscripció 2014-2015)

Tant els blogs com el web de les escoles bressol es troben en un portal global sobre la Infància 0-3 (https://ca.sabadell.cat/educacio/p/201112211204_cat.asp), on figuren diversos serveis i accions adreçats a infants d’aquesta franja d’edat i les famílies. Des d’aquest web, es pot accedir al Butlletí electrònic Sabadell Bressol que serveix com a canal de comunicació formal amb les famílies i que reben per correu electrònic tots aquells pares i mares que ho sol·liciten i faciliten les dades.

Per sol·licitar plaça

Per sol·licitar plaça a una de les escoles bressol públiques cal presentar entre el 5 i el 16 de maig l’imprès que es trobarà a qualsevol de les escoles bressol de la ciutat, a les oficines de Sabadell Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i al web d’Educació (www.sabadell.cat/educacio). Tal com succeeix amb els centres d'educació infantil i primària i els de secundària obligatòria, també es recomana emplenar la sol·licitud de preinscripció demanant més d'un centre educatiu, col·locats per ordre de preferència. Això no obstant, només s'ha de presentar una única sol·licitud per a tots els centres sostinguts amb fons públics.

La sol·licitud cal presentar-la al centre educatiu escollit en primera opció o bé a les oficines de Sabadell Atenció Ciutadana. Així mateix, com l’any passat la petició també es podrà fer en línia, enviant la sol·licitud al centre via telemàtica.  Tot i que pel que fa a la validació i la presentació de la documentació pertinent que cal adjuntar, s’haurà de fer a l’escola bressol escollida en primer terme durant el termini de preinscripció, això és, del 5 al 16 de maig.