PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Febrer
2020

El Ple de febrer aprova les noves tarifes del servei públic de transport i declara l'emergència climàtica a la ciutat

La sessió plenària també aprova el reglament del Consell d’Acció Social

El Ple del mes de febrer, celebrat el dia 4 de febrer, va aprovar el reglament del Consell d’Acció Social amb la resolució de les al·legacions i l’aprovació definitiva del text. Un cop constituït, el Consell esdevindrà un espai de participació i consens que permeti teixir aliances i realitzar un treball conjunt amb les entitats que intervenen en l’àmbit de l’acció social a la ciutat. L’aprovació definitiva del reglament és un dels darrers passos abans que l’organisme esdevingui una realitat. Més informació a la notícia completa.

La sessió plenària també va aprovar les tarifes per al transport urbà de Sabadell de l’any 2020. Destaca la clara aposta pels abonaments, amb una rebaixa de l’abonament mensual –que passarà a valdre 37,50 € en comptes dels 45 € actuals, amb una rebaixa del 16,67%– i de l’abonament mensual jove –que passa a 26 €, en lloc del 32,50 € que valia des del 2017–. L’abonament mensual jove redueix, doncs, el preu en un 20%. Feu clic aquí per accedir a la notícia completa d'aquest tema. 

L’ordenació dels espais que configuren el talús del Ripoll des del campus de la UAB fins al passeig de la Revolució i la seva connectivitat transversal amb el centre de Sabadell fan un pas més cap a la seva concreció. El Ple del mes de febrer va aprovar inicialment la Modificació puntual del Pla general d'Ordenació de Sabadell del balcó del Ripoll, a l'entorn del carrer de Covadonga i la plaça de Clara Campoamor. Per veure més informació, feu clic aquí.

El Ple també va donar llum verda a la suspensió de llicències vinculades a determinats usos recreatiu, comercial, associatiu, residencial i religiós. La moratòria inclou les llicències de discoteques i bars musicals, activitats de joc i apostes, implantació de centres de culte i els habitatges d’ús turístic, així com dels clubs de fumadors de cànnabis, activitats de naturalesa sexual i l’ús d’habitatge en planta baixa en eixos comercials. Més informació sobre aquest tema.

Durant la sessió plenària de febrer, també es va aprovar la Declaració d’emergència climàtica i Agenda 2030 de Sabadell, amb la qual l’Ajuntament es compromet a lluitar per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic. Més informació

Altres punts que es van tractar durant la part resolutiva del Ple van ser:

  • Modificació dels nomenaments dels representants de la corporació en òrgans col·legiats que són de la competència del Ple. Aprovat.
  • Aprovació del Compte General de la corporació corresponent a l'exercici 2018. Aprovat.
  • Ratificació del Decret d'Alcaldia núm. 10346/2019, de 7 d'octubre de 2019, relatiu a la cessió temporal en règim de comodat de tres obres del fons del Museu d'Art de Sabadell al Museu d'Art de Girona. Aprovat.
  • Aprovació de la cessió temporal en règim de comodat d'obres de l'artista Fina Miralles del fons del Museu d'Art de Sabadell al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), per a una exposició temporal. Aprovat.
  • Concessió d'una subvenció directa nominativa al Consell Esportiu del Vallès Occidental - Sabadell, per a la promoció i foment de l'esport escolar. Aprovat.
  • Aprovació de la modificació de la concessió del servei públic de transport urbà per a la millora del servei de les línies L4, L14 i L44 i la instal·lació d'un nou tren de rentat a les cotxeres del passeig Comerç. Aprovat.
  • Verificació del Text refós de la Modificació puntual del Pla General d'Ordenació de Sabadell per a la regulació de l'ús de serveis funeraris (MPG-123). Aprovat.
  • Modificació de l'Acord/Conveni regulador de les condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament de Sabadell per als anys 2019-2021. Aprovat.

Mocions aprovades:

A la part deliberativa i de control, el Ple va aprovar una moció presentada per l’entitat Moviment Veïnal del Sud en contra de la presència de la foneria Suñer a la ciutat. Així mateix, el ple va aprovar una moció presentada per Junts per Sabadell sobre un Pla d'intervenció de millora de l'accessibilitat al barri de Cifuentes i a la resta de barris de Sabadell (Ciutat 8-80). A proposta de C’s, també es va aprovar una moció per la conscienciació de la tinença responsable d'animals i la promoció d'un espai públic net.

El ple també va aprovar a proposta del PSC una moció de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona. També es va aprovar la proposta d’ERC per realitzar una modificació parcial i puntual del Reglament Orgànic per incloure la via telemàtica en situacions de malaltia prolongada, permís o situació assimilada a maternitat o paternitat.

Per últim, el Ple va rebutjar durant la sessió la proposta presentada per Crida per Sabadell i Esquerra Republicana de Catalunya per l’eliminació de les estufes en espais públics exteriors.

Tot i que els grups d'ERC i Crida per Sabadell portaven a aprovació la moció per un Sabadell amb un oci segur i lliure, el punt va quedar sobre la taula a petició dels proposants.