PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  12
  Desembre
  2022

  El Ple debat l’aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana

  El Ple debat l’aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana

  El ple municipal del mes de desembre debatrà l’aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana. El Reglament regula els canals, els mecanismes i els òrgans de participació ciutadana amb l’objectiu d’incentivar la implicació de la ciutadania en la presa de decisions, alhora que es garanteix un funcionament eficaç i transparent de l’administració publica.

  La voluntat de l’Ajuntament és que el model de participació ciutadana sigui fruit del màxim consens per part dels agents implicats i garantir així un acord compartit que serveixi per establir les bases i una planificació conjunta de la participació al municipi.

  Per aquest motiu, el Reglament de participació es nodreix del Pla Estratègic de Participació del municipi, elaborat el 2019 tenint en compte les aportacions i idees de millora fruit d’un procés de participació amb l’equip tècnic, ciutadania i equip polític municipal, on es van descriure el model de participació ciutadana de Sabadell, els eixos estratègics de futur, les línies i les actuacions que havien de guiar les polítiques participatives fins a l’horitzó 2025.

  En aquest sentit, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell indica que

  “la ciutat de Sabadell, s’ha dotat d’una normativa per garantir els drets dels ciutadans i ciutadanes a participar activament en les polítiques de la seva ciutat. El Reglament ens dota d’eines i mecanismes, que tenen com a objectiu l’escolta activa per garantir la qualitat democràtica de les decisions polítiques que s’adoptin”

  Evolució de la participació ciutadana

  L’Ajuntament de Sabadell treballa de manera activa en l’impuls de la participació ciutadana com a mecanisme d’aprofundiment democràtic. Ens trobem en un context en el qual cal evolucionar pel que fa a les pautes d’interacció entre l’Administració i la ciutadania. Aquesta evolució passa per aconseguir configurar unes administracions més permeables i més preparades per establir dinàmiques de diàleg constant amb el veïnat.

  A més, també cal promoure la cultura participativa entre la mateixa ciutadania. En aquest segon aspecte, Sabadell disposa d’un teixit associatiu fort i mobilitzat, amb una clara vocació d’incidir en la millora de la qualitat de vida al municipi.

  El present Reglament habilita els canals i mecanismes que han de permetre aquesta evolució pel que fa a les pautes d’interacció amb la ciutadania i, a més, ampliar les dimensions de la participació ciutadana al municipi.

  En la seva elaboració inicial, aquest document ha estat fruit d’un ampli procés participatiu en el qual es recullen les visions polítiques, tècniques i ciutadanes; els tres eixos sobre els quals pivota qualsevol acció encaminada a la definició de qualitat de les diferents polítiques públiques.

  Categories Processos participatius, Participació ciutadana Tags Òrgans de Participació, Pla Estratègic de Participació, Reglament de Participació Ciutadana