PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Maig
2022

El portal Viu l’Estiu recull per segon any consecutiu l’oferta d’activitats per a infants i adolescents impulsada per l’Ajuntament i entitats de la ciutat

El portal Viu l’Estiu recull per segon any consecutiu l’oferta d’activitats per a infants i adolescents impulsada per l’Ajuntament i entitats de la ciutat

L’Ajuntament posa en marxa per segon any consecutiu el portal web Viu l’Estiu, on es podran consultar el conjunt d’activitats des de diferents àmbits adreçades a infants i adolescents. D’aquesta manera, es posarà a l’abast de les famílies tota l’oferta de propostes organitzades per l’Ajuntament, les escoles i les entitats de la ciutat i alhora es reconeix i promociona l’alt valor educatiu del lleure, com també la tasca que en aquest sentit porta a terme el teixit associatiu.

Viu l’Estiu va néixer amb l’objectiu de reconèixer el valor educatiu del lleure i la tasca de les entitats. És a dir, avançar en el concepte de Ciutat Educadora i d’Educació 360 (Educació a temps complet).

Amb aquest propòsit el portal agrupa a través d’una finestreta única, dades de diferents agents, activitats i disciplines. Una eina amb la qual l’Ajuntament vol contribuir a democratitzar l’accés a les activitats d’estiu, fent-les arribar a tothom.

En la presentació que ha tingut lloc avui, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha destacat la varietat de l’oferta i la feina feta per escoles i entitats de la ciutat:

“Entenem que el primer que hem de fer com a Ajuntament és reforçar aquesta oportunitat que representa la tasca que fan les entitats, agraint i reconeixent la seva feina, facilitant-los la tasca a través de la cessió d’infraestructures, espais o suport econòmic, i també contribuint en la difusió de les activitats. Actuant com a altaveu per donar-les a conèixer i d’aquesta manera afavorir, també, que arribin a tothom”, “El temps d’estiu és una grandíssima oportunitat per a l’aprenentatge de coneixements i de valors. Posem-ho, doncs, tot en joc i donem-li tota la força”, ha afegit l’alcaldessa.

Casals d’estiu

Pel que fa als casals, enguany se n’ofereixen 56 amb 3.793 places. Aquestes activitats disposaran d’una subvenció municipal de 172.350 euros. Es tracta d’una aportació extraordinària per a l’organització d’aquestes activitats i també per a la participació en elles d’infants amb necessitats educatives especials.

Els campaments  o colònies constitueixen altres de les ofertes que recull el portal. Organitzades per 6 entitats, enguany hi podran prendre part fins a 362 infants i joves.

Temporada de piscines

La temporada de piscines s’inaugurarà amb l’obertura de les instal·lacions municipals a partir del proper 15 de juny. Aquest dia obriran les seves portes les piscines de Cal Marcet, Olímpia i Campoamor. El 17 de juny s’inaugurarà la temporada a La Bassa. I a Ca n’Oriac els banyistes podran accedir a la piscina un cop finalitzi la reparació del col·lector que passa sota l’equipament.

Pel que fa als campus i activitats esportives, enguany s’organitzen 31 campus esportius amb 1.669 places.

Cultura i activitats diverses

El portal completa la informació amb la recollida de totes les propostes culturals que hi ha a la ciutat tenint en compte les diferents disciplines artístiques. Entre les activitats, hi haurà una nova oferta de circ per a adolescents i també les propostes de dansa. En aquest cas es tracta d’un programa viu per la qual cosa anirà incorporant l’oferta de les properes setmanes.

L’oferta estiuenca també tindrà tallers i cursets de diferents temàtiques com ara robòtica, cuina o astronomia adreçats a diferents edats.

A més, Viu l’Estiu incorpora les activitats adreçades a determinats col·lectius amb necessitats específiques. En aquest cas per exemple, està el Fem Vacances, el programa impulsat per sis entitats en col·laboració amb l’Ajuntament i que durant l’estiu organitza propostes adreçades a persones amb discapacitat.

Més informació