PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'Artèxtil es convertirà en la nova seu del futur Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut a Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  07
  Març
  2016

  El pressupost 2016 destina més de 68 milions d’euros a transformar la ciutat, una de les principals prioritats del mandat

  El pressupost 2016 destina més de 68 milions d’euros a transformar la ciutat, una de les principals prioritats del mandat

  El Govern municipal té entre les seves prioritats la recuperació i la transformació de l’espai públic per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i redissenyar la ciutat per als propers anys. Per això el pressupost del 2016 destina més de 68 milions d’eurosa la transformació urbana, que faci possible una ciutat digna i ordenada que posi en valor la seva història i l’entorn natural.

  Bona part del pressupost, 47 milions d’euros, es destinarà al manteniment de l'espai públic, als equipaments municipals i a les polítiques de mobilitat urbana sostenible. Així com també, a la intervenció en els àmbits de les polítiques d’habitatge municipal (2,8 M €).

  L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha presentat aquest apartat del pressupost municipal avui en roda de premsa, al costat del tintent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant. L’alcalde ha manifestat que

  la màxima prioritat del pressupost municipal és invertir en la transformació de Sabadell i això passa per donar resposta a les necessitats de les persones i per arranjar espais molt diversos de la ciutat

  Juli Fernàndez també ha recordat que els pressupostos es presentaran a tots els districtes a partir d’avui

  amb l’objectiu d’arribar a la ciutadania i als diferents òrgans de participació de què disposa la ciutat

  Inversions

  Una part important del pressupost, 11 milions d’euros, serà per a inversions a projectes de ciutat, que iniciaran el desenvolupament de grans obres llargament reivindicades, com el parc del Nord o el parc de les Aigües, així com la transformació del solar del Vapor Cusidó i l’acabament de la plaça d’Espanya i les obres del passeig de la Plaça Major.

  L’Ajuntament invertirà 100.000 euros a la primera fase d’arranjaments de camins i accessos al parc del Nord. Les obres es faran comptant amb la participació de veïns i entitats de l’àmbit. A aquesta inversió cal sumar els 150.000 euros que la Generalitat s’ha compromès a destinar per plantar 400 arbres després d’haver retirat les terres acumulades dins el parc.

  El parc de les Aigües i la urbanització de carrer d’accés compten amb un pressupost de 340.000 euros, que permetran fer actuacions per adequar els accessos al parc. El Govern municipal proposa una actuació al parc que s’ajusta al criteri del tractament dels espais naturals amb propostes allunyades dels projectes faraònics que s’havien presentat fins ara i que es van prometre executar ja l’any 2010. Amb aquesta inversió es farà d’entrada un tractament suau del parc, amb plantació d’arbres i l’adequació d’algun espai d’estada.

  El desenvolupament de la primera fase del Vapor Cusidó rebrà una inversió de 180.000 euros, que partirà de les propostes d’actuació que han presentat els veïns. Aquesta actuació permetrà ja l’ús d’un espai que fa més de 4 anys que està tancat.

  La fase 2 de la urbanització de la plaça d’Espanya compta amb una inversió de 800.000 euros i es farà al llarg del 2016 i principis del 2017, seguint el projecte ja treballat amb el veïnat. Els treballs s’iniciaran així que es vagin alliberant espais afectats per les obres de l’estació. S’actuarà a la zona baixa de la plaça, on s’ubicarà el parc infantil i zones d’estada.

  El pressupost inclou també 960.000 d’uros per fer front a les actuacions pendents en l’àmbit del passeig de la Plaça Major i el seu entorn.

  Així mateix, el pressupost destina 300.000 euros a la transformació d’un eix cívic de la ciutat, concretament el format per la rambla d’Ibèria i la ronda de Ponent, coincidint amb la seva reobertura així que es posi en marxa el nou traçat dels Ferrocarrils. L’eix cívic preveu recuperar l’espai de vianants millorant el perllongament del carril bici i fent actuaciones per adequar l’espai viari i millorar les condicions de qualitat ambiental.

  El tintent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha afirmat que

  és a través de l’espai públic que podem transformar de forma notable la ciutat. Intentem treballar en molts punts per dignificar-los, sempre apostant per solucions assequibles econòmicament, efectives eficients. Aquestes actuacions ens permetran millorar també la qualitat de l’aire i la qualitat acústica de la ciutat, entre altres reptes ambientals que tenim plantejats

  Planificació estratègica

  Una part del pressupost, aproximadament 400.000 euros, es destinarà a l’elaboració d’estudis i treballs tècnics, que permetran fer aquest any una tasca de planificació, per definir les propostes d’actuació que es desenvoluparan durant la resta del mandat.

  Per exemple, en aquesta línia està previst elaborar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, el Pla Local de Millora de la Qualitat de l’Aire i desenvolupar el Programa de Planificació Estratègica Territorial, estudis que es faran amb pressupost municipal i amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona.

  D’altra banda, els serveis municipals desenvoluparan l’Inventari de Patrimoni Municipal, el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), la primera fase de l’estudi d’Espais Oberts de Ciutat i un estudi sobre el planejament urbanístic vinculat a les activitats d’oci nocturn.

  Així mateix, s’acabarà el Text Refós del Planejament General a través d’un nou sistema d’informació geogràfica que permetrà una millora substancial de les eines disponibles per a la gestió de les llicències tant dins com fora de l’Ajuntament.

  Aquest esforç de planificació permetrà fer propostes generals per a tota la ciutat i actuacions concretes per desenvolupar a cada districte i serà la base d’un nou Pla General Municipal d’Ordenació de la ciutat, tal com marquen els Acords de Govern Municipal.

  El pressupost també preveu destinar aquest any 2,5 milions d’euros a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), que ha suposat ja una primera tasca en el desenvolupament de la planificació futura de la ciutat. L’EDUSI és un projecte per optar a la convocatòria de cofinançament, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que preveu una inversió de fins a 20 milions d'euros en els propers anys en cas que s’aprovi, amb aportació del 50% del FEDER. L’EDUSI respon a tres eixos principals: Reiniciant Sabadell, Noves formes de governs per la cohesió social i Ciutat verda en xarxa.

  Inversions de l’àrea de Territori i Sostenibilitat nversions de l’àrea de Territori i Sostenibilitat  

  Categories Ajuntament Tags espai públic