PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  25
  Octubre
  2016

  El procés participatiu Construint Ciutat incorpora 4 nous projectes als 8 seleccionats inicialment

  El treball tècnic de concreció pressupostària de cadascuna de les propostes

  L’Ajuntament incorporarà 4 projectes nous a la selecció inicial realitzada durant la votació popular del Construint Ciutat (http://bit.ly/1TIPdmw). La finalització del treball tècnic per concretar el pressupost inicial ha generat un seguit de romanents que permeten incorporar, segons l’ordre de votació, un nou projecte en l’àmbit d’espai públic i tres a l’entorn dels serveis a les persones. S’assoleix, així, l’objectiu d’incorporar el màxim nombre de propostes votades en el procés participatiu, 12 en total.

  La decisió s’ha pres després de verificar i ajustar l’import inicial dels 8 projectes escollits per la ciutadania, en funció de la seva realitat d’execució. Un cop fet aquest anàlisi s’han revisat els projectes que havien quedat exclosos, amb la voluntat de validar costos i incorporar més propostes per executar fins esgotar els 500.000 euros previstos en cada un dels àmbits.

  El procés participatiu posava a disposició de la població unmilió d’euros del pressupost municipal pel 2017, amb una dotació de 500.000 euros per projectes relacionats amb l’espai públic o els equipaments municipals i una altra partida de 500.000 euros per a projectes de caire social, dirigits a les persones o d’intervenció comunitària.

  Els projectes que s’incorporen i es duran a terme en aquests àmbits són:

  Això no és un pàrking: recuperem l’espai del Vapor Turull  que passa d’un pressupost de 200.000 a un pressupost de 150.000 euros.

  Festival de Circ de Sabadell amb un pressupost de 49.000 euros.

  Nosaltres també som Sabadell  amb un pressupost de 43.000 euros.

  El barri educa. Acompanyament per l’èxit escola  amb un pressupost de 85.000 que passa a 61.000 euros.

  D’altra banda, el projecte ja acceptat i que s’ajusta a pressupost és el de Redacció d’un estudi tècnic i d’usos per a la rehabilitació de la Masia de Ca n’Oriac, que inicialment tenia un pressupost de 200.000 euros i que esdevé executable amb un total de 80.000 euros.

  Informació dels resultats del procés participatiu 

  Què hem après del construint ciutat?

  El procés participatiu Construint Ciutat, ha ofert a la ciutadania l’oportunitat d’incidir en una part del pressupost municipal de l’any 2017 amb l’objectiu de caminar cap a un model en el qual la població gaudeixi d’espais de participació, apoderament i d’incidència real en tot allò que afecta a les seves vides. En total es van presentar 78 projectes dels quals es van aprovar 46. El període de votacions d’aquests 46 projectes seleccionats va comptar amb un total de 6.154 vots que va permetre a 8 projectes accedir directament a la seva execució, i a 4 més després de la revisió tècnica per verificar els costos.

  Ha estat la primera vegada que l’Ajuntament de Sabadell ha realitzat un procés participatiu d’aquestes característiques. Fruit d’aquesta primera experiència, ara s'analitzaran els punts forts i els aspectes a millorar per a la propera edició, en una jornada d’avaluació i contrast d’experiències el proper 15 de novembre. A la trobada, que porta pel títol Què hem après del construint ciutat?-Pressupost participatiu 2017 i es farà al Casal Pere Quart, participaran municipis que també han dut a terme processos similars.

  A més, des d’avui dimarts, 25 d’octubre i fins 8 de novembre, està disponible al web municipal un qüestionari d’avaluació que permet a tota la ciutadania opinar sobre el procés participatiu. El qüestionari consta d’un total de 15 preguntes distribuïdes en 4 blocs: Objecte del Procés, Criteris de Selecció dels projectes, Votació i difusió de les propostes i Valoració global. Així mateix, hi ha un espai d’observacions on qui vulgui podrà afegir suggeriments.

  Categories Ajuntament, Processos participatius, Participació ciutadana Tags Construint Ciutat, pressupostos participatius