PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Setembre
2019

El programa Ciutat i Escola creix i aquest curs oferirà més de 400 activitats als centres educatius

Entre les propostes, s’inclouen una quarantena de novetats

El programa Ciutat i Escola creix i aquest curs oferirà més de 400 activitats als centres educatius

Aquest curs 2019-2020, el programa Ciutat i Escola oferirà més de 400 activitats als centres educatius per tal de complementar la formació que l’alumnat rep a les aules.  D’aquesta manera, el programa creix en nombre de propostes (el curs passat es van oferir a l’entorn de 380 activitats), amb la voluntat de posar a l’abast de l’alumnat un tipus d’aprenentatge viscut en primera persona i que complementa les matèries curriculars tot fomentant alhora el coneixement i estima per la ciutat. El Ciutat i Escola és possible gràcies a les més de 60 entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament que formen part del Consell d’Entitats Ciutat i Escola i que, sota la coordinació municipal, s'impliquen en l'educació dels infants i joves. Entre les propostes del programa, enguany s’inclouen una quarantena de novetats en diferents àmbits.

El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha volgut reconèixer i agrair el compromís del Consell d’entitats i l’alt valor educatiu del programa, afirmant que

hem d’estar molt orgullosos del Ciutat i Escola tant pel que significa per a l’educació com també pel compromís que implica per part de totes les persones, entitats i organismes que el fan possible. Parlem d’un programa que funciona --registra més de 100.000 usos anuals— i que és un gran exemple del que significa una Ciutat Educadora.

Una de les prioritats del Ciutat i Escola és facilitar la participació a les propostes, tot vetllant per l’equitat en l’accés de tots els infants i joves. En aquest marc, a l’entorn del 60% de les activitats són gratuïtes. Així mateix, l’Ajuntament ha convocat un any més subvencions amb la voluntat que tots els centres públics de primària i secundària i els centres d’educació especial tinguin garantit l’accés a un mínim d’activitats amb cost o puguin fer front a despeses de transport relacionades amb les propostes. El fons al qual podrà accedir cada centre s’estableix atenent el nivell socioeconòmic de les diferents escoles i instituts i, en segon terme, en funció del nombre d’alumnes.

Els ajuts sumaran un total de 32.000 euros –31.200 per al suport a la participació en activitats  del Ciutat i Escola i 800 per als programes d’activitats vinculats a la celebració del 25è, 50è i/0 75è aniversari i successius dels centres de la ciutat.

Varietat d’àmbits i aprenentatge d’idiomes

Les més de 400 activitats que el Ciutat i Escola ofereix aquest curs estan relacionades amb múltiples camps de coneixement i treballen diferents competències educatives. Es poden consultar les novetats del programa aquí.

Així mateix, destaquen les propostes per reforçar l’aprenentatge de llengües estrangeres. Aquest curs 19-20, el Ciutat i Escola oferirà més de 40 activitats en anglès i una trentena en francès.