PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Febrer
2016

El programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte arriba a la Creu Alta i Can Puiggener

El programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte arriba a la Creu Alta i Can Puiggener

El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte arriba aquest mes de febrer als sectors de la Creu Alta i Can Puiggener, articulat des de l’Àrea Bàsica de Salut de la Creu Alta i que té aquest CAP com a centre de referència. El programa s’adreça a tots els homes i dones de 50 a 69 anys i ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, una prova molt senzilla per detectar un càncer o una lesió precancerosa.

Durant els propers dies, les persones d’aquesta franja d’edat de Creu Alta i Can Puiggener rebran una carta on se’ls explica el funcionament d’aquest test. Impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat, el programa de detecció a Sabadell el desplega la Corporació Sanitària Parc Taulí en col·laboració amb les farmàcies i l’atenció primària i compta amb el suport de l’Ajuntament. 

En el cas de la nostra ciutat, el ciutadà que rep la carta i vol realitzar-se la prova, s’ha d’adreçar a les farmàcies col·laboradores indicades on se li explicarà el procés i com realitzar el test. Un cop fet, haurà de tornar la mostra a la mateixa farmàcia.

El càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys i s’estima que es diagnostiquen 5.000 casos nous a Catalunya cada any. Pot desenvolupar-se durant mesos sense produir molèsties i sovint, quan aquestes apareixen, la malaltia ja està força avançada. Els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n’augmenta les possibilitats de curació. En el cas de Sabadell, la campanya es va iniciar al novembre a Can Rull i Concòrdia. Fins a finals d’any s’anirà estenent a tot el municipi.