PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Desembre
2016

El programa de Treball i Formació contractarà 102 persones en situació d’atur de llarga durada

Un primer grup començarà el 28 de desembre i la resta el 31 de gener de 2017

El programa de Treball i Formació contractarà 102 persones en situació d’atur de llarga durada

La nova convocatòria del programa de Treball i Formació que organitza l’Ajuntament de Sabadell permetrà la contractació de 102 persones en situació d’atur de llarga durada per afavorir-ne la seva inserció laboral i millorar la seva ocupabilitat. Aquesta nova convocatòria s'adreça a dos col·lectius: persones en situació d'atur no perceptores de prestacions o subsidi per desocupació i persones beneficiàries de la renda mínima d'inserció (RMI).

En el primer cas es tindrà en compte el col·lectiu de persones majors de 45 anys, d'entre les quals es donarà prioritat a les més grans de 55 anys que hagin exhaurit la prestació o el subsidi per desocupació i no tinguin la cotització suficient perquè se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys.

Es tracta de contractacions temporals amb durades que habitualment són de 6 mesos però que, segons les convocatòries, poden ser d’un any. Serà el cas d’11 d’aquests 102 contractes. Un primer grup començarà el 28 de desembre i la resta el 31 de gener de 2017

La formació en el contracte laboral

El contracte laboral porta aparellada una acció formativa amb el propòsit de fomentar la formació permanent al llarg de la vida en les persones destinatàries. Acostuma a ser preferentment amb certificat de professionalitat i dins de la jornada laboral.

L’arranjament d’espais públics (neteja viària, jardineria, construcció, etc.), atenció a les persones, atenció al ciutadà i suport administratiu i ajudant d’hostaleria seran algunes activitats que es faran a través d’aquesta nova contractació. Totes les persones candidates al procés de selecció han de venir obligatòriament derivades des de l’oficina de treball de la Generalitat (OTG)

Segons l’Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa

la part de formació que inclou el programa és un valor afegit per als currículums dels participants que, amb un nivell formatiu bàsic, augmenten la seva possibilitat d’ocupació i els permet aprendre nous oficis, quelcom necessari per a l’adaptació a noves oportunitats i el reciclatge dels oficis propis

El desenvolupament del Pla d’Ocupació Treball i Formació durant el 2016 va suposar una oportunitat professional per a 105 treballadors i treballadores, en molts casos persones aturades de llarga durada.

El contracte laboral és vist com la possibilitat de tornar al mercat laboral, posar en pràctica les habilitats socials i laborals en molt casos oblidades, reactivar la recerca activa de feina dins del mercat laboral ordinari i actualitzar els coneixements dels diferents oficis en molt casos ja obsolets.