PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Maig
2018

El programa Fem Vacances 2018 arriba amb més places de casals i activitats de lleure per a persones amb discapacitat i dependència

L’Ajuntament assumeix, amb caràcter universal, la part més elevada del sobrecost que afronten els usuaris i les seves famílies

El programa Fem Vacances 2018 arriba amb més places de casals i activitats de lleure per a persones amb discapacitat i dependència

El programa Fem Vacances d’aquest any proposa activitats d’estiu per a 153 persones amb discapacitat i dependència que participaran en casals d’estiu i viatges i colònies. Aquesta és la tercera edició del programa impulsat per l’Ajuntament de Sabadell i que compta amb la participació de sis entitats de la ciutat especialitzades en l’àmbit i atenció a persones amb discapacitat i dependència. Es tracta de l’Associació Viu-la, Grandalla, ANDI, l ’Estel, Obrir-se al Món i AVAN, que desenvoluparan 8 casals d’estiu i 12 sortides de vacances d’estiu.

També s’incrementa la cobertura del sobrecost de forma universal que han d’afrontar les famílies de la ciutat respecte al preu que pagarien per a un casal de persones sense discapacitat. L’Ajuntament cobrirà el 75% del sobrecost per als casals d’estiu i del 40% a les sortides de l’estiu. Aquesta cobertura del sobrecost és una línia d’innovació d’aquest mandat i que s’ha anat incrementat progressivament, ja que el 2016, primer any del programa, va ser del 50% als casals i del 25% a les sortides d’estiu.

Increment de la dotació econòmica

L’Ajuntament ha apujat la dotació econòmica, que aquest any serà de 79.521 euros per subvencionar les entitats. A més, es preveu que siguin compatibles els ajuts econòmics a les famílies amb ingressos més baixos, d’acord amb els actuals criteris de càlcul dels serveis socials. El 2017 es van donar per aquest concepte ajuts per valor de 27.442 euros.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, i representants de les entitats que hi participen, han presentat avui el Fem Vacances 2018. Fernàndez ha afirmat que

“hem acomplert l’objectiu que teníem quan vam iniciar aquest programa el 2016, de començar a donar millors respostes des de la ciutat a la necessitat que expressaven les entitats d’oferir més oportunitats de lleure i convivència a les persones amb discapacitat i que les seves famílies tinguessin un espai de respir”.

Fernàndez ha destacat que ara

“el nostre compromís inicial, demostrat amb fets i recursos concrets en aquestes tres edicions, és que Sabadell sigui també pioner en matèria d’equitat en aquest àmbit, per això l’Ajuntament es fa càrrec d’una part molt important del sobrecost que han d’afrontar les famílies pel caràcter especial de les activitats”.

El programa Fem Vacances garanteix una cobertura universal a les persones que participin a les activitats del programa i que per les seves característiques difícilment podrien fer-ho en l’oferta ordinària d’aquest tipus d’activitats a la ciutat. És una iniciativa que aposta per l’equitat i proporciona de forma general un suport a les famílies a l’hora d’afrontar els sobrecostos.

Les activitats per a persones amb discapacitat i dependència comporten una despesa considerablement superior a les adreçades a altres col·lectius per la major necessitat de professionals de suport, logística i d’instal·lacions condicionades.