PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

06
abril
2016

El programa Lecxit, per a la millora de la comprensió lectora de nens i nenes, inicia les trobades familiars

Amb les sessions, aquest programa de Lectura per a l’èxit educatiu vol incentivar la participació activa de pares i mares en el projecte

El programa Lecxit, per a la millora de la comprensió lectora de nens i nenes, inicia les trobades familiars

 El programa Lecxit, de Lectura per a l’èxit educatiu, ha iniciat els darrers dies les anomenades trobades familiars, que incentiven la participació activa de les mares i pares en el projecte. Promogut per la Fundació Jaume Bofill i a Sabadell conjuntament amb les regidories d’Educació i de Cultura, el Lecxit parteix de la base que el desenvolupament de la comprensió lectora és un element clau per aconseguir un bon rendiment escolar en totes les matèries. En aquest marc, el Lecxit treballa amb els diferents agents de la comunitat educativa i de l’entorn dels nens i nenes per afavorir aquesta comprensió lectora i reduir el fracàs escolar.

 

Per mitjà del Lecxit, cada infant participant i el seu voluntari/voluntària de referència es troben periòdicament a les biblioteques municipals per treballar la lectura de manera lúdica i amena. Enguany a la nostra ciutat prenen part al programa un total de 43 alumnes de quart i cinquè de primària de les escoles Floresta, Agnès Armengol, Calvet d’Estrella, Espronceda, Joan Maragall i La Romànica. Les sessions amb els voluntaris tenen lloc a les biblioteques del Sud, del Nord, la Serra i Can Puiggener.

Així mateix, amb les trobades familiars que tenen lloc a diferents centres educatius, es vol donar a les famílies eines per acompanyar els seus fills i filles en la millora de les seves capacitats i coneixements.

Les sessions familiars s’han iniciat al març i es portaran a terme, també, durant l’abril i el maig, comptant amb la presència dels i les alumnes, un adult de referència per a cada infant, els voluntaris i voluntàries i els bibliotecaris de cada escola. Amb les trobades, les famílies prenen part en una sessió grupal, compartint l’experiència de la lectura.

Més informació sobre el Lecxit