PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Novembre
2014

El programa Posem a Punt la ciutat ha desenvolupat diverses accions de millora durant el mes de novembre, entre les que destaca la renovació del ferm de la Baixada de Can Puiggener

Al llarg del mes de novembre s’estan duent terme diverses actuacions a diferents punts de la ciutat

El programa Posem a Punt la Ciutat continua millorant els espais públics per tota la ciutat. Al llarg del mes de novembre s’estan duent terme diverses actuacions a diferents punts de la ciutat, com ara a la Baixada de Can Puiggener, al carrer de Sant Isidor amb Dublín, a la ronda de Ponent o a la plaça del Mestre, entre d’altres.

Tal i com ha assenyalat el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, “estem treballant per donar una empenta al nostre espai públic. Aquest mes hem abordat petites i mitjanes millores a diferents districtes per adequar l’espai públic a les necessitats de la ciutadania. Cal recordar que Posem a Punt la Ciutat contempla 80 projectes i una inversió de 3 milions d’euros que tenen per objectiu adequar i dignificar els barris de Sabadell enfocant les accions de millora de l’espai públic des de la proximitat”.

Pel que fa a la Baixada de Can Puiggener s’ha fet la renovació i millora puntual del ferm de la calçada, les obres s’han fet a dos trams. El primer entre el carrer de Gibraltar i de Cartago i en un segon tram localitzat entre el carrer Puig de la Creu i el carrer d’Alguesires. Les obres suposen un a inversió de 15.669 euros.

També al barri de Can Puiggener està previst fer diverses actuacions relacionades amb plantació d’arbrat (3 Platanus hispanica i 13 Koelreuteria paniculata) i de pavimentació d’escocells a diferents carrers del barri. S'actuarà principalment als carrers Puig de la Creu, a la Baixada de Can Puiggener i al carrer d’Archidona.

Un altre punt de la ciutat on s’han dut a terme obres de millora al carrer de Sant Isidor amb el carrer Dublín. En aquest àmbit s’està arranjant el pas de vianants, ja que es tracta d’un pas principal de circulació del districte 4 i que genera un elevat número de desplaçaments a peu.

Val a dir que aquest pas està sotmès a un elevat pas de vehicles que accedeixen al camp de futbol de Can Rull Romulo Tronchoni. Fruit del freqüent ús que pateix el paviment actualment el pas de vianants presenta un gran número de desperfectes en forma de flonjalls i enfonsaments. Per aquesta raó els treballs suposen, entre d’altres mesures, rebaixar les voreres amb paviment de textura diferenciada, tipus "tacs", per tal de facilitar la seva ubicació i utilització a les persones amb deficiències visuals i mobilitat reduïda. En aquest cas, el pressupost d’execució és de 9.680 euros.

A la ronda de Ponent també s’ha fet el segellat de diferents fissures al paviment de la calçada amb l’objectiu d'anivellar el paviment de la ronda, eliminant els forats i fent més segura la via. Les obres suposen una inversió de 4.967 euros.

Aquests dies també, i amb l’objectiu d'adequar i millorar l'estat actual de la plaça del Mestre, s'estan realitzant vàries actuacions de remodelació d'aquest espai. Entre els treballs destaca la retirada de l’antiga font en desús, la renovació de la xarxa de reg i la remodelació de l'enjardinament de la plaça. La inversió és de 4.989 euros.

D’altra banda, entre les actuacions que es fan també durant el mes de novembre destaca la renovació i reparació del paviment de la vorera de les illes centrals del carrer de Plutarc. En aquest sentit, les obres es localitzen en un primer tram entre el carrer de Corneli Nepos i el carrer de Persi i en un segon tram localitzat entre el carrer de Catul i el carrer de Juvenal. La solució proposada contempla tant la renovació integral del paviment de la vorera de les illes centrals del carrer de Plutarc, com la reparació puntual de les vorades i substitució dels escossells existents. La causa principal dels desperfectes localitzats al paviment de la vorera és a conseqüència de l’estat actual dels arbres existents en les illes centrals. El creixement important de les seves arrels ha generat un gran nombre de desnivells i ressalts en el paviment de la vorera. Aquest creixement descontrolat de les arrels ha comportat el desplaçament de les vorades provocant sots i desnivells. El pressupost d’execució és de 17.016 euros.