PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Maig
2014

El Rebost Solidari impulsa una nova campanya de recollida d’aliments els propers 16 i 17 de maig

Els propers divendres 16 i dissabte 17 de maig, l’Associació Rebost Solidari de Sabadell, formada per 26 entitats

Els propers divendres 16 i dissabte 17 de maig, l’Associació Rebost Solidari de Sabadell, formada per 26 entitats, durà a terme una nova campanya de recollida d’aliments, amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració d’establiments comercials de la ciutat. Com en altres ocasions, consistirà a habilitar punts de recollida als supermercats de Sabadell. Són 29 els establiments distribuïts per tota la ciutat (CAPRABO, CONDIS, COOPERATIVA CONSUM, EL CORTE INGLES, IKEA, LIDL i SORLI DISCAU entre altres centres comercials) els que participaran a la campanya. Hi prendran part també 280 voluntaris i voluntàries, que atendran les taules de recollida d'aliments i animaran la ciutadania a participar-hi per dotar el Rebost de prou aliments i poder proporcionar-los a qui en necessita. Actualment el Rebost Solidari atén una mitjana de 2.700 famílies cada mes.

Avui, durant la roda de premsa de presentació de la campanya, la tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, ha volgut donar les gràcies molt especialment

a les entitats i als voluntaris i voluntàries, que sou l’ànima del Rebost. Agrair-vos, un cop més la vostra implicació.

També s’ha mostrat convençuda que la campanya obtindrà resposta.

La ciutadania sempre respon a aquestes crides de solidaritat,

ha dit.

Així mateix, ha subratllat que

el Rebost no és la solució a la situació que estem vivint. Com a ciutat, des de l’Ajuntament, el teixit associatiu i la ciutadania estem intentant articular respostes, però com a societat hem d’anar més enllà. Estem en un sistema econòmic que genera desigualtats i pobresa. Com a país hem d’assumir reptes i cercar solucions, generant ocupació i garantint una renda perquè els ciutadans i ciutadanes puguin cobrir unes necessitats bàsiques. Hem de combatre la situació des de la solidaritat però alhora generant solucions a les desigualtats.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació Rebost Solidari de Sabadell, Pepi Rodríguez, ha comentat que

confiem que puguem recollir 30.000 quilos d’aliments

i ha explicat que

durant l’any 2013, en les diferents campanyes es van recollir més de 180.000 quilos i es van lliurar 62.182 lots d’aliments més 810 lots més de bolquers.

Tipus d’aliments

Els aliments que es demanen per a la campanya són productes de llarga durada, bàsicament galetes, pasta, tomàquet fregit, sucre, farina i oli. El fet d’ubicar els punts de recollida als supermercats facilita la participació, ja que la ciutadania pot col·laborar quan va a comprar, destinant una petita part del que adquireix a la solidaritat.

Els aliments que es recullin es traslladaran a les diferents entitats membres del Rebost per tal de completar els lots que es lliuren a les famílies.

Associació Rebost Solidari

Impulsat per l’Ajuntament i amb 26 entitats socials i religioses, la funció del Rebost va més enllà de l’emmagatzematge i la distribució d’aliments. Es tracta d’un projecte que ha establert una xarxa —entitats de caire solidari, voluntaris i Serveis Socials municipals—, que compta amb els instruments necessaris per a una millor coordinació i cooperació entre tots els agents implicats en el repartiment de queviures.

La detecció i el seguiment de les persones i/o famílies amb necessitats bàsiques la fan els Serveis Socials municipals que, en coordinació amb el Rebost, garanteixen una correcta utilització del servei. Així, el Rebost Solidari, a part de cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació i de nutrició, desenvolupa també una important funció de detecció i de canalització dels usuaris cap als Serveis Socials municipals.