PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Gener
2017

El relat com a eix vertebrador i la major participació d’entitats i col·laboradors, grans punts destacats del Sabadell il·lumina

El nou cicle nadalenc encetat continuarà donant protagonisme al món del tèxtil els propers anys

El relat com a eix vertebrador i la major participació d’entitats i col·laboradors, grans punts destacats del Sabadell il·lumina

L’Ajuntament de Sabadell valora positivament el nou model que la ciutat ha encetat aquest any per celebrar el cicle nadalenc, Sabadell il·lumina, que inclou un relat com a eix vertebrador i que ha tingut més participació d’entitats i col·laboradors. Aquest nou model que s’ha implantat s’anirà desenvolupant els anys vinents.

El primer objectiu d’aquest any era iniciar una nova tradició a partir d’un referent que donés sentit i coherència i que anés apareixent a tots els actes i activitats que tenen lloc per Nadal. Un element que fos propi de Sabadell i amb el qual se sentissin identificats els sabadellencs. Aquest eix vertebrador és el món del tèxtil, que es relaciona fàcilment amb la ciutat.

El segon objectiu era que aquest tema es pogués compartir i treballar-lo a casa i a l’escola, cosa que s’ha pogut fer llegint el conte, construint un fanalet o participant en família en activitats com les que proposava el Teixint el Nadal o les organitzades pels museus, les biblioteques o l’Agrupació de Pessebristes. Com a tercer objectiu, es volia fer una mirada global a totes les activitats culturals adreçades als infants, per donar-hi un contingut comú i propi i incorporar-hi el màxim d’agents.

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon ha afirmat que “aquest any hem començat un camí que tindrà més recorregut, perquè volem que els propers anys s’hi vagin incorporant nous elements, com ara nous personatges, comparses diferents, carrosses noves..., tots relacionats amb el tèxtil”. I ha afegit que “el ritme d'incorporació d'aquests nous elements dependrà de la capacitat creativa i organitzativa de tots els participants, i dels recursos disponibles. Però el més important ja està fet i s'ha generat un punt d'inflexió”.

Una Cavalcada nova relacionada amb el tèxtil

Enguany s’ha viscut un increment de voluntaris a la Cavalcada, com també en els actes previs, com la Fira Reial o l’acte de rebuda dels Reis d’Orient. D’altra banda, les entitats que han col·laborat amb l’Ajuntament en aquestes activitats s’han convertit en les protagonistes del projecte i en fan també una valoració positiva. S’han incrementat les comparses a peu i s’hi ha afegit molta dansa.

S’han avaluat positivament també les carrosses que s’han produït de nou i els cotxes d'arrossegament. També es valora la incorporació de les tres encarregades, que s’han convertit en personatges dinamitzadors que han pogut interactuar amb el públic. Com també la presència significativa de fanalets en tot el recorregut de la Cavalcada, no només els repartits per l'Ajuntament, sinó de fabricació pròpia. L'objectiu és que a partir d’ara Sabadell continuï rebent els Reis d’Orient amb fanalets.

D’altra banda, els tres espais que es van habilitar per primer cop per a persones amb cadira de rodes han tingut un ús desigual, però la iniciativa es repetirà.

La il·luminació la gran protagonista

Aquest ha estat el primer any que el cicle nadalenc s’ha unificat amb el nom de “Sabadell il·lumina”, que fa referència a una ciutat amb llums a tot hora, dinàmica. Per això s’ha treballat amb la implicació de tots els serveis municipals i s’ha buscat la complicitat dels diferents agents de la ciutat, de les entitats, els clubs, els comerços i associacions.

La renovació dels continguts del cicle nadalenc ha contribuït a aportar elements de singularitat. Entre les accions en l’àmbit comercial cal destacar l’impuls que ha representat la nova ubicació de la Fira de Santa Llúcia a la plaça de Sant Roc, que ha generat una dinàmica positiva i una concentració de vianants que han pogut gaudir de les festes al centre.

També molt remarcable ha estat la renovació de gran part de la il·luminació nadalenca. En aquest sentit, cal destacar la instal·lació de sis grans arbres de Nadal que, gràcies als patrocinadors, han il·luminat per primer cop punts estratègics i comercials de Sabadell. També els 17 fanalets que han decorat la façana de l'Ajuntament han contribuït il·luminar Sabadell.

Hi ha hagut una alta participació en l’ampli ventall d’activitats organitzades tant per les diferents regidories, com per les associacions de comerciants i entitats. A prop de 2.000 infants han fet cagar el tió gegant que va visitar els principals eixos comercials de la ciutat. Més de 500 infants han vist el cinema d’animació a la Puck Cinema Caravana. Milers d’infants han lliurat la carta dels Reis d’Orient a l’Ambaixador i als Patges Reials. També han estat reeixides la Fira d’Artesans de Nadal de Sabadell (FANSA), les foodtrucks del Van-van, el Flea Market o la primera edició de l’autocinema Drive-in.

Pel que fa a les activitats esportives, han estat un èxit i han comportat un alt índex de participació. Començant pels tornejos de Nadal d’Handbol, el Top Basket, el futbol a Can Rull i els festivals gimnàstics. Més de 2.200 corredors han fet la cursa de Cap d’Any La Nostra. També s‘ha inaugurat la nova pista d’atletisme de l’Estadi Josep Molins, alhora que es celebrava la cursa de Sant Esteve pel riu Ripoll.

Un Nadal 2.0 a Sabadell

Aquest ha estat un Nadal 2.0 a Sabadell. S’ha fet un web específic del Sabadell Nadal per tal de garantir el fàcil accés a la informació nadalenca dels ciutadans i ciutadanes. El web ha tingut més de 14.000 visites. La presència a les xarxes socials ha estat més viva que mai. S’han coordinat les diferents xarxes municipals corporatives i s’ha impulsat l’etiqueta #SabadellNadal, que ha tingut unes 26.000 entrades virtuals.

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez, ha afirmat que “el Sabadell il·lumina ha fet possible que una única campanya concentri l’actualitat i la tradició, el temps de compres i alhora la divulgació de l’esport i la cultura, a més de la promoció de la ciutat, però sobretot la difusió dels valors i el missatge de solidaritat que realment simbolitza el Nadal”.

Imatges de la Cavalcada