PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Gener
2023

El Romanticisme musical, centra demà una nova sessió del cicle sobre Benet Casablancas

El Romanticisme musical, centra demà una nova sessió del cicle sobre Benet Casablancas

El cicle dedicat al compositor i musicòleg Benet Casablancas i Domingo es reprèn demà, després de la primera sessió del passat novembre, quan es va fer l’estrena del seu darrer treball discogràfic. La segona de les sessions – al Saló del Teatre Principal a les 19 h, amb entrada lliure fins a arribar a l’aforament màxim– posarà en relleu el seu assaig Paisajes del romanticismo musical: soledad y desarraigo, noche y ensueño, quietud y éxtasis: del estancamiento clásico a la plenitud romántica (Galaxia Gutenberg, 2020).

Benet Casablancas, per mitjà dels conceptes que apareixen agrupats de dos en dos en el subtítol de l’obra, fa un recorregut apassionat per aquesta determinant etapa artística. En una contextualització històrica que parteix dels grans autors clàssics, Benet Casablancas fa una aproximació interdisciplinària als principals compositors, motius i tòpics romàntics –el bosc, el caminant, la nit, el sublim– que protagonitzen aquesta etapa clau de la cultura occidental.

Està previst que la sessió compti amb un seguit d’audicions musicals, ja sigui enregistrades o en directe.

El cicle sobre Benet Casablancas el formen un seguit de sessions en què es dona a conèixer la seva producció bibliogràfica més destacada, així com la presentació del seu nou treball discogràfic. L’Ajuntament de Sabadell i Joventuts Musicals de Sabadell organitzen aquest cicle, en el marc del programa Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024.