PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Juny
2014

El Saló de Plens acull l’acte final d’Els nois i noies tenen la paraula

Aquest matí ha tingut lloc l’acte final de l’activitat Els nois i noies tenen la paraula, inclosa dins el programa municipal Ciutat i Escola...

Aquest matí ha tingut lloc l’acte final de l’activitat Els nois i noies tenen la paraula, inclosa dins el programa municipal Ciutat i Escola, adreçat als centres educatius.

En aquesta trobada, una representació dels alumnes dels centres participants han exposat al Saló de Plens de l’Ajuntament, davant l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramón Burgués i la tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, les conclusions i propostes que han treballat durant el curs a l’entorn del tema Sabadell per la inclusió social. Enguany els centres participants a l’activitat han estat les escoles Arraona, Creu Alta, Xaloc, Xalest i Institut Sabadell.

Després que els alumnes llegissin el document de conclusions, l’alcalde, Joan Carles Sánchez, els ha explicat que actualment “la prioritat de l’Ajuntament és lluitar contra la pobresa”, atesa la situació  de dificultat que viuen moltes famílies de la ciutat. Així mateix, però, ha volgut remarcar que

molts cops és fàcil lligar els conceptes crisi i exclusió, però no sempre és així. Pot no haver-hi crisi i sí produir-se situacions d’exclusió. Per tant, aquesta tasca que heu fet per veure què necessita la ciutat per evitar aquestes situacions és bona aplicada en la lluita contra la pobresa però també en altres moments.

Sánchez ha volgut felicitar els alumnes per la feina feta i els ha demanat que

continueu sent crítics i exigents amb l’administració, fent propostes i sent ciutadans que participen.

L’activitat Els nois i noies tenen la paraula es desenvolupa al llarg de tot el curs escolar amb l’objectiu d’acostar els infants i els joves al valor de la participació i la democràcia participativa. En aquest marc, es vol fomentar la implicació personal i col·lectiva en el projecte de ciutat i col·laborar en la formació de persones capaces de viure i conviure en comunitat. Així mateix, es vol afavorir el diàleg com a mitjà per resoldre els conflictes i aprendre a respectar l'opinió dels altres i recollir les aportacions dels més joves com a ciutadans i ciutadanes presents i futurs.

Amb aquestes finalitats, els alumnes dels centres participants han treballat el tema Sabadell per la inclusió social a classe durant el curs i també han celebrat trobades intercentres per intercanviar impressions i consensuar, entre tots i totes, el document final que avui han presentat al Saló de Plens.

Conclusions Els nois i noies tenen la paraula 2013-14